Razvan Lucescu, antrenorul Rapidului, a vorbit ieri in cadrul unei conferinte de presa despre sansele giulestenilor de a castiga campionatul. "Avem un lot mai numeros, mai echilibrat, sunt jucatori importanti adusi in aceasta vara. Avem omogenitate,
Razvan Lucescu, antrenorul Rapidului, a vorbit ieri in cadrul unei conferinte de presa despre sansele giulestenilor de a castiga campionatul. "Avem un lot mai numeros, mai echilibrat, sunt jucatori importanti adusi in aceasta vara. Avem omogenitate, pentru ca n-a plecat nici un jucator. Avem incredere, prin prisma rezultatelor din campionatul trecut si a amicalelor. Ramane sa confirmam", a spus Lucescu. Tehnicianul Rapidului a refuzat sa comenteze situatia celorlalte pretendente la titlul, dar si-a exprimat speranta ca echipele romanesti calificate in cupele europene vor avea un traseu cat mai lung. "Fotbalul nostru se poate considera peste cel din Cipru sau Macedonia, nu stiu si daca peste cel din Norvegia, dar dupa rezultatele slabe din ultima vreme ale lui Rosenborg, care se afla intr-o scadere, totul este posibil. Nu stiu daca noi suntem intr-o crestere asa mare. Degeaba spunem lucruri mari daca nu reusim si pe teren", a comentat Lucescu.
Maftei: "Titlul se joaca in Bucuresti"
In acelasi spirit, Vasile Maftei, capitanul Rapidului, a declarat ca in ciuda achizitiilor semnificative facute de echipele din provincie, castigarea campionatului va fi in continuare o afacere bucuresteana. "Campionatul este lung, echipa care va fi mai omogena si va dori cu ardoare titlul va castiga. Prin jocul prestat, CFR Cluj, iar dupa achizitiile facute, si Timisoara se pot bate la un loc mai sus, nu stiu daca chiar la titlu. Tot Rapid, Steaua si Dinamo se vor bate la campionat. Sa nu-i uitam pe cei de la FC National, care nu trebuie neglijati. In campionatul trecut au avut echipa din jucatori refuzati de alte echipe si au fost o surpriza", a spus Maftei. Capitanul Rapidului, impreuna cu Maldarasanu, au declarat ca s-a ajuns la o intelegere cu oficialii clubului in privinta noului regulament, dar au lasat sa se inteleaga ca au fost nevoiti sa accepte primele stabilite de conducere, fara se existe o negociere mai dura. "Acum doi ani n-am jucat in cupele europene si s-a facut un anumit regulament. Acum au fost unele negocieri, ambele parti fiind multumite. S-a gasit o cale de mijloc, pentru ca niciodata jucatorul nu este multumit. Suntem in Romania, banii sunt mai putini, dar important este sa facem treaba si vor veni si banii", a spus Maldarasanu, care a fost completat de Maftei: "Este mai bine ca anul trecut. Ni s-a prezentat situatia si am lamurit niste aspecte, n-a fost vorba de o negociere propriu-zisa".
Teama de Cl. Raducanu
In alta ordine de idei, rapidistii au subliniat dificultatea primului meci la Vaslui. "Jucam cu o nou promovata, avem si avantaje si dezavantaje. Este o emulatie foarte mare la Vaslui si o motivatie la fel. Nu neaparat Claudiu Raducanu este cel mai periculos, orice jucator poate fi un pericol. Un pericol poate fi ambitia si dorinta foarte mare a gazdelor de a scoate un rezultat bun in fata Rapidului la primul lor meci in Divizia A, precum si atmosfera de acolo", a spus tehnicianul rapidist. Ideea lui Lucescu a fost intarita si de Maftei, care a declarat ca problemele Rapidului in sezonul trecut au aparut in disputele contra echipelor mici. "Sezonul trecut am invins echipele bucurestene, dar am terminat pe locul trei. Nu stiu daca Raducanu este cel mai periculos jucator de la Vaslui, dar avand in vedere ca a fost la Steaua, la echipe din Spania si Germania, este periculos", a incheiat capitanul Rapidului. (N.G.)
Basescu vine la meci
Traian Basescu, presedintele Romaniei, va merge azi in vizita neoficiala in judetul Vaslui, fiind posibil sa asiste la meciul FC Vaslui - Rapid Bucuresti. Prefectul judetului Vaslui, Paul Toderica, a declarat ieri ca vizita presedintelui a fost anuntata joi seara. Potrivit prefectului, cel mai probabil vizita presedintelui Traian Basescu este legata de meciul de fotbal. Basescu, care a fost, timp de opt ani, deputat de Vaslui, si-a exprimat inca de acum o luna intentia de a participa la meciul din prima etapa a Diviziei A al formatiei vasluiene. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.