Publicatia norvegiana "Adresseavisen" scrie ca jucatorii de culoare ai lui Rosenborg Trondheim, Daniel Braaten si Robbie Russell, ar putea fi tinta insultelor rasiste in meciul cu Steaua, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor. "Avand in vede
Publicatia norvegiana "Adresseavisen" scrie ca jucatorii de culoare ai lui Rosenborg Trondheim, Daniel Braaten si Robbie Russell, ar putea fi tinta insultelor rasiste in meciul cu Steaua, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor. "Avand in vedere ce s-a intamplat la meciul cu Shelbourne, jucatorii Daniel Braathen si Robbie Russell pot trai o experienta asemanatoare la Bucuresti, in meciul cu Steaua, din turul III preliminar al Ligii Campionilor", a notat "Adresseavisen". UEFA a initiat o ancheta privind insultele rasiste la adresa celor doi jucatori de culoare ai echipei irlandeze Shelbourne FC la meciul cu Steaua Bucuresti, disputat miercuri, in mansa secunda a turului II preliminar al Ligii Campionilor. Ancheta a fost initiata in urma raportului intocmit de arbitrul meciului Steaua - Shelbourne, francezul Claude Colombo. O decizie in acest caz va fi luata pe 18 august. Antrenorul echipei irlandeze, Pat Fenlon, a declarat, in cadrul conferintei de presa de dupa meci, ca regreta faptul ca jucatorul irlandez Curtis Fleming si camerunezul Joseph Ndo au fost vizati de insultele rasiste ale suporterilor romani. "Nu este posibil ca in cupele europene, cei doi jucatori de culoare din echipa mea sa fie agresati verbal de spectatori", a spus Fenlon. Altfel, site-ul oficial al lui Shelbourne FC a descris astfel faza din minutul 5, cand au fost eliminati jucatorii Nicolae Dica si Dave Rogers: "Dezastrul a lovit dupa cinci minute, cand Dica si Rogers au fost eliminati. Dica a dat un ghiont, iar Rogers a replicat. Centralul nu a vazut incidentul, iar asistentul nu a ridicat steagul sa semnaleze incidentul. Dupa ce s-au consultat, in mod bizar, arbitrul i-a eliminat pe amandoi, insa cate un cartonas galben si o avertizare verbala erau mai potrivite". "Meciul a fost marcat de cateva episoade rasiste, precum si de o serie de obiecte aruncate de spectatori spre banca si spre jucatori. UEFA va investiga aceste incidente nedorite", a adaugat sursa citata. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.