Categoric, gestul Monicai Macovei de a decapita PNA e unul salutar. Institutia respectiva nu s-a manifestat niciodata potrivit scopului pentru care a fost creata. A fost mai mult un navod cu functionare inversa. in sensul ca lasa mereu sa-i scape pes
Categoric, gestul Monicai Macovei de a decapita PNA e unul salutar. Institutia respectiva nu s-a manifestat niciodata potrivit scopului pentru care a fost creata. A fost mai mult un navod cu functionare inversa. in sensul ca lasa mereu sa-i scape pestii cei mari, retinand doar plevusca. Altfel spus, un fel de justitie impartiala, oarba, dar numai pana la tangenta cu interesele celor de sus. Teoretic, acum s-au nascut premisele unei justitii independente politic. Numai ca inceputul nu e atat de promitator. Paguboasa meteahna a ascunsului dosarelor in birou s-a manifestat si in favoarea actualilor guvernanti. Sunt aproape 8 luni de cand procurorii refuza sa se pronunte daca Traian Basescu si-a atribuit legal locuinta din strada Mihaileanu. Nimeni nu spune "vinovat" sau "nevinovat". Se prefera tacerea. Sunt tot opt luni de cand procurorii au ingropat intr-un sertar un dosar impotriva unei firme a deputatului liberal Cristian Boureanu si a unui individ care se prezenta dupa alegeri ca fiind un viitor consilier prezidential. si in acest caz se refuza pronuntarea unei solutii. Nici nu se trimite dosarul in instanta, nici nu se dispune neinceperea urmaririi penale. A fost ingropat intr-un sertar si va ramane acolo pana la prescrierea faptei. De aceea sunt sceptic in privinta reformei in justitie. Pentru ca proastele deprinderi in justitia romana nu incep si nu se sfarsesc doar cu PSD. Ci tin strict de moralitatea clasei politice. De aceea Monica Macovei trebuie sa se dovedeasca intransigenta pana la capat. si nu sa se limiteze la a decapita o justitie favorabila PSD pentru a crea o justitie favorabila PNL-PD.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.