Un numar de 26 de cladiri de locuit multietajate, din sapte orase ale tarii, vor fi reabilitate termic in acest an, cele mai multe blocuri - sapte urmand a fi reabilitate in municipiul Ploiesti.
Potrivit HG 805/2005, privind aprobarea programu
Un numar de 26 de cladiri de locuit multietajate, din sapte orase ale tarii, vor fi reabilitate termic in acest an, cele mai multe blocuri - sapte urmand a fi reabilitate in municipiul Ploiesti.
Potrivit HG 805/2005, privind aprobarea programului de actiuni pentru reabilitarea termica a unor cladiri de locuit multietajate, in municipiul Bucuresti vor fi reabilitate termic trei blocuri, situate pe Aleea Politehnicii nr. 2, Aleea Costinesti nr. 7 si Bd. Ion Mihalache nr. 35-37, in orasul Topoloveni, judetul Arges, blocurile situate pe Calea Bucuresti nr. 76 si, respectiv, Str. Parcului nr. 3, iar in municipiul Buzau imobilul de pe Bd. Maresal Averescu.
Programul mai prevede reabilitarea termica a imobilelor situate pe strazile V. Alecsandri (bl. 40), Aleea F. Griselinii (bl 35, sc 2), Aleea Griselinii (bl 34) si Sos N. Titulescu (bl 41), din Moldova Noua, jud. Caras Severin, Str. Lupeni nr. 22, Independentei nr. 83, Independentei nr. 65, Paltinului nr. 4 si Rahovei nr. 8 din Medgidia, jud. Constanta, g-ral V. Milea numerele 3, 5, 7 si 9, soldat erou Arhip Nicolae 3D si Cuza Voda nr. 2 din Ploiesti, jud. Prahova si Republicii (B 321), Decebal (bl. 209), Husului (bl. 216) si Stefan cel Mare.
Conditiile de eligibilitate a cladirilor propuse a fi incluse in programele anuale de reabilitare termica a cladirilor de locuit multietajate sunt: cladirile sa fie realizate dupa proiecte tip in perioada 1950-1985; cladirile sa fie amplasate in zone urbane dens populate si racordate la sistemele centralizate de furnizare a energiei termice; acordul Adunarii Generale a proprietarilor privind interventia; existenta unui fond de reparatii de 15 la suta, disponibil finantarii cheltuielilor de reabilitare termica.
Finantarea cheltuielilor privind expertizarea, studiul de fezabilitate si proiectarea lucrarilor de reabilitare termica se asigura din bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, coordonatorul acestui program.
Cheltuielile de executie se asigura in proportie de 15 la suta din fondul de reparatii al asociatiilor de proprietari, 85% din cheltuielile de executie se asigura din credite bancare, din care 30 la suta se asigura prin subventie de la bugetul de stat (25,5 la suta din totalul cheltuielilor de executie).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.