Premierul Tariceanu a dat peste cap declaratiile PD si PNL de miercuri. in deplin acord cu presedintele Traian Basescu, el spune ca majorarea TVA este inevitabila.
"Marirea TVA nu este un scop in sine, ci trebuie analizata in raport cu obli
Premierul Tariceanu a dat peste cap declaratiile PD si PNL de miercuri. in deplin acord cu presedintele Traian Basescu, el spune ca majorarea TVA este inevitabila.
"Marirea TVA nu este un scop in sine, ci trebuie analizata in raport cu obligatiile asumate de Romania in procesul de integrare europeana, a declarat, miercuri seara, premierul Calin Popescu Tariceanu, la sosirea din vizita in Austria.
"Este interesul nostru sa avem venituri mai mari la buget, pentru a putea atrage fonduri si mai importante. Aceasta este perspectiva si acesta este sensul in care trebuie facuta discutia. Marirea TVA nu este o ambitie a cuiva, ci deriva din ceea ce Romania isi propune, din viitoarea ei calitate de tara membra a UE", a spus Tariceanu.
Ieri, purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, si-a nuantat declaratiile anterioare potrivit carora majorarea TVA nu reprezinta o prioritate, avansand si un procent: de la 19 la 22%.
"Nu e nici o contradictie in declaratii. El, ca premier, se gandeste la bugetul tarii. Daca premierul spune ca e nevoie de o acumulare suplimentara... atunci ne vom gandi si noi, la partid, la cresterea TVA", ne-a declarat Nicolaescu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.