Stirea despre supravietuirea miraculoasa a celor 297 pasageri care au trait clipe de cosmar in avionul care s-a prabusit la aterizarea pe un aeroport din Toronto a facut inconjurul lumii. Printre cei care au reusit sa scape nevatamati s-au numarat si
Stirea despre supravietuirea miraculoasa a celor 297 pasageri care au trait clipe de cosmar in avionul care s-a prabusit la aterizarea pe un aeroport din Toronto a facut inconjurul lumii. Printre cei care au reusit sa scape nevatamati s-au numarat si mai multi romani, care acum isi descriu experientele ingrozitoare prin care au fost nevoiti sa treaca. Gill Gagea, unul din romanii aflati in avion, a fost nevoit sa aleaga intre a-si salva mama si sora si a trai pentru a-si revedea copilul. Cazul sau si al celorlalti pasageri este relatat pe larg de presa canadiana.
Gill Gagea este un roman stabilit in Canada care in acele momente a trebuit sa ia o decizie imposibila: sa-si salveze mama si sora care se aflau in acelasi avion cu el sau sa incerce sa supravie-tuiasca pentru copilul lui, afirma postul de televiziune canadian CTV. "Am avut de ales intre a calca pe ceilalti pasageri, incercand sa ajung la mama si la sora mea sau sa incerc sa ies cat mai repede din avion. Imediat ce am vazut acele flacari de cativa metri am decis ca trebuie sa ma salvez. Am facut acest gest gandindu-ma in primul rand la copilul si la sotia mea", a declarat Gill Gagea, care a fost a doua persoana ce a sarit din aparatul in flacari. intre timp, barbatul si-a sunat sotia pentru a-i spune ca a supravietuit unui accident de avion. 90 de minute mai tarziu, Gagea a primit si vestea ca mama si sora lui se aflau in siguranta.
Maria Chrita calatorea si ea in avionul 358 al compa-niei Air France, langa una din iesirile de urgenta. Femeia isi aminteste ca personalul de zbor a depus toate eforturile pentru a-i salva pe pasageri. "Cei din personalul de zbor ne spuneau sa ne pastram calmul, sa nu ne panicam, dar cand avionul a luat foc toti pasagerii au inceput sa tipe", a declarat femeia. "Pasagerii se ajutau intre ei sa iasa dintre scaune. Oamenii intrasera in panica, apoi s-au deschis iesirile de urgenta si mastile de oxigen au iesit din plafon", a spus Maria Chrita.
Maria Cojocaru, o romanca stabilita in Toronto, se intorcea de la rude, din tara, impreuna cu copiii, o fetita de sapte ani si un baiat de trei ani. Femeia s-a declarat foarte nemultumita de modul in care au fost tratati pasagerii imediat dupa ce au fost salvati din infernul avionului in flacari. "Nu vreau sa spun decat atat: nu ne-au tratat cum trebuia! Am crezut ca vor incerca sa ne poarte mai mult de grija", a spus Cojocaru. in schimb, femeia a felicitat personalul de zbor: "Pana la urma ei ne-au salvat viata", a adaugat ea.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.