Banca franceza Société Générale a anuntat, ieri, o crestere cu 18% a profitului net in al doilea trimestru, evolutie care a depasit estimarile analistilor, pe baza dezvoltarii activitatilor internationale de retail bancar, in special in Romania s
Banca franceza Société Générale a anuntat, ieri, o crestere cu 18% a profitului net in al doilea trimestru, evolutie care a depasit estimarile analistilor, pe baza dezvoltarii activitatilor internationale de retail bancar, in special in Romania si Rusia, transmite Reuters.
Potrivit bancii, evolutia a fost sustinuta de cresterea numarului de clienti retail in tari ca Romania, Serbia, Cehia, Rusia si Egipt. De asemenea, volumul creditelor de consum a avansat puternic in Romania si Rusia. Profitul net al celei de-a cincea mari banci din zona euro, dupa valoarea de piata a actiunilor, a crescut la 957 de milioane de euro (1,2 miliarde de dolari), de la 811 milioane de euro, in aceeasi perioada a anului trecut. Analistii se asteptau, in medie, la un profit net de 879 de milioane de euro.
Vanzarile in perioada mentionata au inregistrat un avans de 9,6%, la 4,455 de miliarde de euro, cu un castig operational brut in valoare de 1,558 miliarde de euro. Evolutia favorabila a castigului bancii a fost favorizata si de diminuarea provizioanelor de risc cu 8,7%, la 115 milioane de euro. Totusi, profitul bancii franceze a fost mai mic decat cel obtinut in primele trei luni ale anului, cand cresterea veniturilor din tranzactii si a celor obtinute din instrumentele derivate a condus la un castig net de 1,22 de miliarde de euro.
In cursul celui de-al doilea trimestru, divizia de retail bancar a Société Générale a realizat o crestere cu 14% a profitului net, in timp ce castigul net al diviziei de management al activelor s-a apreciat cu 22%.
Potrivit bancii, profitul net al diviziei de retail bancar din afara Frantei a crescut cu 55% fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.