Vicepresedintele PD Ioan Oltean l-a indemnat, ieri, pe colegul sau de partid, ministrul Gheorghe Seculici, sa devina mai vizibil mediatic si sa intre in concurenta cu primul-ministru Calin Popescu Tariceanu in interiorul Guvernului. Ioan Oltean a fac
Vicepresedintele PD Ioan Oltean l-a indemnat, ieri, pe colegul sau de partid, ministrul Gheorghe Seculici, sa devina mai vizibil mediatic si sa intre in concurenta cu primul-ministru Calin Popescu Tariceanu in interiorul Guvernului. Ioan Oltean a facut aceasta declaratie, ieri, la doua zile dupa raportul presedintelui Partidului Democrat, Emil Boc, asupra ministrilor democrati. Atunci Boc a afirmat ca ministrii sai s-au comportat in general bine, doar ca au primit cateva mici "avertismente" si sfaturi pentru viitor. Printre cei atentionati era si ministrul de stat Gheorghe Seculici care, fiind "omul doi in Guvern", trebuie "sa se manifeste ca atare". Cu aceasta ocazie, conform declaratiilor lui Emil Boc, Seculici a spus ca pana acum a facut ceea ce a putut si ca o sa-si ia in serios rolul de vicepremier.
Vicepresedintele Ioan Oltean a oferit si el informatii cu privire la sedinta Colegiului Director al PD de marti cand, pe langa Seculici, au mai fost impulsionati si Sulfina Barbu, ministrul Mediului, si Ene Dinga, ministrul Integrarii Europene. Din partea ministrului Seculici toata lumea asteapta sa faca mai mult, a marturisit Oltean. Acelasi deputat democrat a aratat si cauzele pentru care, in opinia sa, Seculici nu a reusit sa iasa mai mult in evidenta: "este un om deosebit, insa un om cu foarte mult bun-simt, ori s-a constatat ca un om cu foarte mult bun-simt nu poate sa se impuna in Guvernul Romaniei". De aceea el a fost sfatuit "sa se manifeste mult mai vehement, sa-si puna personalitatea in aplicare, fiindca, cu bun-simt, stai deoparte". Gheorghe Seculici va trebui sa devina chiar "un concurent pentru Calin Popescu Tariceanu". In orice caz, PD are incredere ca Seculici va reusi acest lucru "daca intr-adevar isi pune in aplicare ceea ce l-a dotat natura". Chiar daca vicepremierul, spera democratii, va deveni un "concurent" al lui Tariceanu , armonia Guvernului si a coalitiei va trebui pastrata. PD este constient ca postul de premier apartine PNL si Seculici nu-i va lua locul lui Tariceanu, a spus Oltean. Ioan Oltean a mai tinut sa spuna si ca, din informatiile pe care le detine, nici unul dintre ministrii PD nu va fi schimbat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.