Jovial si mai indraznet decat de obicei, Banel Nicolita a acceptat ieri sa vorbeasca despre ascensiunea sa la Steaua, despre rasism si despre Rosenborg, dar si despre munca in Ghencea sub comanda unui antrenor de gheata. "Colaborarea mea cu Ghionea a
Jovial si mai indraznet decat de obicei, Banel Nicolita a acceptat ieri sa vorbeasca despre ascensiunea sa la Steaua, despre rasism si despre Rosenborg, dar si despre munca in Ghencea sub comanda unui antrenor de gheata. "Colaborarea mea cu Ghionea a fost un exercitiu repetat obsedant la antrenamente. Oleg Protasov nu lasa nimic la voia intamplarii", a spus Banel.


Libertatea: Felicitari, esti considerat cel mai bun om al Stelei!


Banel Nicolita: Multumesc, dar mai am mult pana departe. Le-am scos sufletul cotonogarilor alora si-as mai fi putut sa alerg inca 90 de minute. Toata treaba e sa te pregatesti foarte bine la antrenamente si sa respecti indicatiile antrenorului. Restul vine de la sine si, daca ai si noroc, cum am avut eu aseara la primul gol, e imposibil sa nu ajungi in top.


Care este secretul cuplului Ghionea-Nicolita?


E gaselnita antrenorului si a devenit practic un automatism. Apararea avanseaza, Ghionea centreaza englezeste in careul advers, iar eu fortez finalizarea. in Irlanda nu ne-a iesit pentru ca am tras in portar, dar acasa i-am ars. Sunt secrete de-ale echipei pe care le repetam pana la epuizare la antrenamente, dar nu va pot spune mai mult. Oleg Protasov nu lasa nimic la voia intamplarii.


Treceti de Rosenborg?


Nu e bine ce zice lumea, ca norvegienii sunt slabi si ca n-au nici o sansa de calificare. Trebuie sa-i respectam si sa ramanem cu picioarele pe pamant.


Ai auzit scandari rasiste in Ghencea? Dar in Irlanda?


Sincer sa fiu, cand sunt pe teren ma concentrez atat de mult la joc incat nu vad si nu aud nimic din tribune. Dar in Ghencea nu cred ca s-a strigat impotriva negrilor. Oricum, eu n-am avut probleme in Irlanda.


Ce parere ai despre Oleg Protasov?


Antrenorul nostru este un dulce si nu un om de gheata, cum s-a vehiculat. Este treaba lui daca refuza sa se exteriorizeze in public, dar cu noi se poarta minunat. Cu acest prilej, vreau sa ii multumesc in mod special pentru increderea ce mi-a acordat-o.


Atacantul Stelei, Victoras Iacob (foto, in stanga), a fost inlocuit la pauza de antrenorul Protasov pentru ca era in imposibilitatea continuarii meciului. Ex-galateanul a jucat cu febra si a vomitat in timpul de odihna, drept pentru care a fost schimbat cu Dinita.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.