Circuitul ar putea fi construit, potrivit unui studiu realizat de un concern german, in jurul Casei Poporului. Daca proiectul primeste girul Municipalitatii, pe bulevardele din jurul Casei Poporului vor fi organizate, conform Mediafax, de anul viitor
Circuitul ar putea fi construit, potrivit unui studiu realizat de un concern german, in jurul Casei Poporului. Daca proiectul primeste girul Municipalitatii, pe bulevardele din jurul Casei Poporului vor fi organizate, conform Mediafax, de anul viitor, etape din cadrul Campionatului European de GT si curse de DTM.
Circuitul "Road City" ar avea - potrivit proiectului, o pista cu o lungime de 3,115 km si cu o latime de 10-15 m, precum si 14 intoarceri (7 la dreapta, 7 la stanga), cu sase bucati de drum in linie dreapta, cea mai lunga avand 565 de metri. Partea de la standuri va avea o lungime de 265 de metri (580 m cu tot cu intrare si iesire), pe actualul amplasament al Parcului Izvor.
Investitorii, Compania germana Beyer Industrial Consulting si promotorul roman al proiectului Nic serb, se bazeaza pe o participare maxima a 94.000 de spectatori (83.900 cu locuri si 10.000 in spatiile "standing room"), tribuna fiind amenajata in fata Casei Poporului, cu vedere la Piata Constitutiei. Pe actualul amplasament al Pietei Constitutiei va fi amenajat si centrul de control al circuitului, precum si linia de start.
Pentru cei implicati in viitoarele curse, in zona au fost deja identificati 22.000 de metri patrati de spatii de parcare (majoritatea fiind amenajate in special pe actualul amplasament al Parcului Izvor).
Investitorii au venit cu aceasta propunere dupa ce au vazut imagini detaliate din satelit ale Bucurestiului si au aflat cu surprindere ca spatiul larg care aparea in jurul Palatului Parlamentului nu era folosit deloc pentru a aduce fonduri la buget.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.