COLECTII CULINARE Un om dedicat intru totul cartilor, hartilor, fotografiilor si ziarelor vechi. Asta il defineste cel mai bine pe Iustin Zegrea, ""negustor"" de obiecte ce poarta patina timpului. De ce negustor? In opinia dansului, ""negus

COLECTII CULINARE

Un om dedicat intru totul cartilor, hartilor, fotografiilor si ziarelor vechi. Asta il defineste cel mai bine pe Iustin Zegrea, ""negustor"" de obiecte ce poarta patina timpului. De ce negustor? In opinia dansului, ""negustorul si colectionarul se cearta intre ei. Cel de-al doilea doreste sa-si tina aproape obiectele de pret, de miracolul lor bucurandu-se doar cei foarte apropiati. Negustorul aduna o colectie valoroasa, pe care o ofera apoi, fara zgarcenie, lumii intregi."" Sa se bucure cu totii de aceasta apropiere de trecut.
Suntem curiosi daca se desparte cu strangere de inima de obiectele sale. ""Orice regret este inlaturat de public. Scopul meu este sa fie vazute de cat mai multa lume, sa placa. Ar fi o dovada de egoism sa le pastrez doar pentru mine."" Pasiunea pentru lucrurile vechi a mostenit-o de la tatal sau. ""Dar nu orice lucru vechi este bun. Trebuie sa iei doar ceea ce este util prezentului. E ca si cum ai apela la memorie."" Nu doreste sa vorbim despre persoana lui, caci nu este la fel de importanta precum comorile sale. Ne supunem si intram abrupt in subiect. Ne intereseaza recenta lui expozitie, dedicata pescuitului. I-a incantat pe cei care au avut curiozitatea de a o vizita, in prag de iunie, in vechiul sediu al anticariatului.

Scoaterea icrelor din morun la o cherhana din Jurilovca


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.