(C)RAMPE E un trend, acuma, mai nou. Se poarta sinucigasii prin videoclipuri. Pentru naturile deprimate, chestia asta e de natura sa inveselasca, sa tonifice, sa vascularizeze creierul. Intr-un cuvant simplu, e bine. Isi spune omul ca se poate si
(C)RAMPE

E un trend, acuma, mai nou. Se poarta sinucigasii prin videoclipuri. Pentru naturile deprimate, chestia asta e de natura sa inveselasca, sa tonifice, sa vascularizeze creierul. Intr-un cuvant simplu, e bine. Isi spune omul ca se poate si-asa. Ca mai moare unii si de mana lor, nu numai de-a altora. Uite, de pilda, e un videoclip misto a lua€™ Uni-k.
Uni-k e o fata care canta si e blonda, dar doar la par. Are un suflet bun, de victima. Toate victimele are suflet bun. Toti pradatorii are suflet rau. Si in acest videoclip, Uni-k e grea. Adica nu e grea, grea, e grea ca e gravida. A lasat-o unua€™ care-o batea. Si-o batea chiar si dupa ce ea a ramas grea. Pentru ca e victima, ea sufera. Sta in fata oglinzii si spune, mangaindu-si protector burta, ca ea nu poate sa se desparta de el, chiar daca el e rau si-o ia la omor. Pe urma isi analizeaza vanataile de pe fata. Aici, una... aici, alta... ce daca, eu tot te iubesc. ""Dar inima mea nu stie/ cat rau poti sa-mi faci mereu/ Asa poate-i scris sa fie/ Ai grija de sufletul meu"".
Pe urma ia niste pastile. Asa, mai multe, sa se faca bine mai repede. Se prabuseste pe pat. Imaginea aia clasica, in care ea cade intr-o miscare inceata si tubul gol de pastile ii zboara din mana. Hai, c-o stii sigur. Cred ca, de fapt, vrea sa-l santajeze sentimental post-mortem, sugerandu-i finut ca e un dobitoc si ca, uite, ea e mai tare ca el si-o sa se omoare si pe urma el n-o sa mai fie om, pentru c-a facut pe cineva sa se ucida de unul singur. Are o privire calina. De caprioara resemnata.
Cu imaginea de final, regizorul videoclipului a dat cu ce-stim-cu-totii-n fasole. Pentru ca, se pare ca Uni-k era doar intr-o pasa proasta si-si imagina ea niste chestii, deoarece la sfarsit o vedem linistita la masa mangaindu-si burtica. Ma rog... era mai bine daca se omora pe bune, pentru ca tare mult mi-ar fi placut ca raul ala cu care e ea sa aiba remuscari toata viata. Asa...
Intr-un alt videoclip. De data asta, cum ar spune mai multi oameni, ""de-afara"". E un tip. E o melodie. In aceasta melodie, el spune c-a vazut-o pe ea la inghesuiala si s-a indragostit de ea. Pe undeva, prin metrou, cred ca pe la Romana, c-acolo e inghesuiala. Si se pare ca ""ea era frumoasa ca umbra unei idei/ a piele de copil mirosea spinarea ei"". Asta, ce ti-am spus acum, e din alt film. Ei, si ea era cu un altul, dar pentru el chestia asta nu conta, deoarece el are un plan. Asa spun versurile, nu eu. Si, in timp ce spune asta, se dezbraca. Apoi se aseaza turceste si-si scoate accesoriile in timp ce povesteste cum privirile li s-au intalnit si ea si-a dat seama ca el era, cumva, ametit de ea. A fost un moment. Si acela a fost momentul lor.
Apoi se arunca in mare. Cred ca era frig, deoarece la inceput era destul de imbracat. Eu nu cred c-a murit inecat. Eu cred c-a facut stop cardiac de la apa rece. Super-misto.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.