Sute de romani si-au petrecut noaptea de miercuri spre joi pe teritoriul Ungariei, la intrarea in vama Nadlac, asteptandu-si familiile din Arad, cu care s-au intalnit pentru cateva ore. Apoi fiecare a facut cale-ntoarsa. Peste 3.000 de romani si-au p
Sute de romani si-au petrecut noaptea de miercuri spre joi pe teritoriul Ungariei, la intrarea in vama Nadlac, asteptandu-si familiile din Arad, cu care s-au intalnit pentru cateva ore. Apoi fiecare a facut cale-ntoarsa. Peste 3.000 de romani si-au pierdut deja pasapoartele pentru ca au stat in strainatate mai mult decat permitea termenul legal.
in ultimele trei zile, rudele si prietenii romanilor care muncesc in strainatate au inrosit telefoanele pentru a-si anunta conationalii ca risca sa ramana fara pasapoarte daca vin in tara. O aradeanca si-a avertizat sotul care se afla la munca in Germania sa nu mai vina acasa. "Sotul meu e plecat de un an, munceste in constructii, in Germania, si suntem foarte multumiti. Nu cred ca are permis de munca si nici nu ma intereseaza formele legale. Sunt multumita ca trimite bani frumosi. Altfel nu stiu ce m-as face cu copilul, cu ce l-as creste. Vrem sa ne cumparam o casa, ca platim 100 de euro chirie intr-o garsoniera, iar cu salariile din Romania am muri de foame", ne-a marturisit Codruta Pop.
Multi romani din strainatate si-au anulat concediile in asteptarea vremurilor mai bune. "Nu mi-am vazut baiatul de anul trecut. astia sunt nebuni care au dat asa legi! Doar copilul meu nu fura acolo, ci munceste sa aiba un trai mai bun aici in tara", sustine Gratiana Milon, mama unui aradean care munceste in Italia.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.