Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) din cadrul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) a publicat, recent, oferta de privatizare prin restituire, a anuntat, marti, Ioan Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertu
Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) din cadrul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) a publicat, recent, oferta de privatizare prin restituire, a anuntat, marti, Ioan Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului. Este vorba despre despagubirea fostilor proprietari, deposedati abuziv de comunisti, pentru care MEC a intocmit o lista de sase societati comerciale, la care acestia vor primi actiuni. Valoarea totala a cererii este, insa, de aproximativ 628 de miliarde de lei, ceea ce inseamna un procent de 138 la suta fata de capitalul social total disponibil din oferta MEC.
"Noi ne-am abtinut sa publicam o lista a firmelor la care vor primi actiuni fostii proprietari, pentru ca nu ar mai fi fost clar criteriul de distribuire. Cum ofeream actiunile, primul venit primul servit? Daca ar fi vrut toti, de exemplu, actiuni la BCR?", a precizat Gabriel Zbircea, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Acesta a mai afirmat ca in Legea 10 privind retrocedarile catre pagubiti exista obligatia ca institutiile publice sa afiseze o lista a societatilor care ofereau pachete de actiuni. Bogdan Olteanu, deputat PNL si initiator al proiectului privind Fondul Proprietatea, a aratat si el ca gestul MEC a fost unul firesc. "Aceste oferte au fost facute in octombrie si aveau un termen care trebuia respectat. Cei care au subscris aveau tot dreptul sa primeasca aceste actiuni", a precizat Olteanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.