Scene absurde ieri la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Ministrul justitiei, Monica Macovei, a venit sa ceara schimbarea din functii a unor sefi de la PNA si din Parchetul instantei supreme, fara a avea temele facute. Revocari pe b
Scene absurde ieri la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Ministrul justitiei, Monica Macovei, a venit sa ceara schimbarea din functii a unor sefi de la PNA si din Parchetul instantei supreme, fara a avea temele facute. Revocari pe baza de generalitati, hartii negasite, nume incurcate, intepaturi cu membri ai Consiliului, o mica cearta cu procurorul suhan, caruia ministrul ii pocea numele si, in final, indicatie pretioasa pentru stabilirea verdictului. Asa s-a aratat Monica Macovei in fata CSM. Cererile sefului PNA, Ioan Amariei si a adjunctului sau, Gheorghe suhan, de a se pensiona au fost aprobate de plenul CSM. Pentru ceilalti cinci procurori de pe lista de demiteri Macovei nu a enumerat greseli concrete. Ministrul a apreciat ca avizul CSM pentru revocarile propuse nu poate fi unul negativ, fiindca "toata tara stie ca PNA nu a mers cum trebuia". CSM s-a conformat.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.