Ministerul Finantelor Publice vrea sa mareasca impozitele platite pentru masinile de lux si vilele mai mari de 100 de metri patrati, a declarat aseara, pentru Mediafax, ministrul Ionut Popescu. Proiectul de lege, care ar putea fi aprobat saptaman
Ministerul Finantelor Publice vrea sa mareasca impozitele platite pentru masinile de lux si vilele mai mari de 100 de metri patrati, a declarat aseara, pentru Mediafax, ministrul Ionut Popescu.

Proiectul de lege, care ar putea fi aprobat saptamana viitoare, vizeaza autoturismele cu capacitate mai mare de 2.000 de centimetri cubi. ""Daca vorbim de masini, va pot spune ca este vorba de o crestere substantiala. E anormal ca cei cu masini de chiar 5.000 sau 6.000 de centimetri cubi sa plateasca un impozit modic, de cateva sute de lei"", a explicat Popescu. El a aratat ca modelul este aplicat atat in Statele Unite, cat si in tarile din Uniunea Europeana. ""Consider ca este o distributie corecta a poverii fiscale, conform cu ceea ce se intampla si in alte tari. Atunci cand vrei sa ai o masina puternica, trebuie sa platesti si un impozit pe masura"", a adaugat Popescu. Cota pentru impozitele pe locuinte va creste progresiv, pentru toate spatiile mai mari de 100 de metri patrati, dar ministrul nu a dorit sa furnizeze detalii privind cuantumul noilor impozite, argumentand ca exista mai multe variante, pe care le va face publice numai dupa adoptarea unei decizii finale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.