Sud-africanul Riaan van Niekerk a castigat prima etapa, la sectiunea profesionisti, a Raliului ce se desfasoara la Sibiu, in timp ce echipajul romanesc Egly Racing 1, format din Lazslo Olah si Emanuel Gyenes, s-a impus la sectiunea echipe.
Va
Sud-africanul Riaan van Niekerk a castigat prima etapa, la sectiunea profesionisti, a Raliului ce se desfasoara la Sibiu, in timp ce echipajul romanesc Egly Racing 1, format din Lazslo Olah si Emanuel Gyenes, s-a impus la sectiunea echipe.
Van Niekerk a parcurs cei 180 de kilometri in 10 ore, 8 minute si 19 secunde, dar datorita bonusurilor acumulate in timpul etapei, timpul final al sud-africanului a fost redus cu o ora. Echipajul romanesc Egly Racing 1, format din Lazslo Olah si Emanuel Gyenes, s-a impus la sectiunea echipe. Cei doi romani au fost inregistrati cu timpul de 9 ore, 49 de minute si 56 de secunde - Gyenes, repectiv 9 ore, 49 de minute si 55 de secunde - Olah, care a primit o penalizare de un minut pentru ca a pierdut cartonasul care tinea evidenta timpilor inregistrati la punctele de control.
in prima etapa s-au inregistrat trei abandonuri, unul la profesionisti si doua la echipe. Americanul Jared Willardson, participant la sectiunea profesionisti, a fost nevoit sa abandoneze dupa ce a suferit o dubla fractura la incheietura mainii drepte.
La sectiunea echipe, Karl Katoch si Erich Praschl (Omma Erzberg Rodeox) au abandonat competitia deoarece Katoch si-a rupt degetul mare de la piciorul drept, in timp ce Peter Nesuta si Patrick Killmeyer (Omma Old Men Ma) nu au mai putut concura, din cauza efortului prea mare depus.
Castigatorul de anul trecut al competitiei, francezul Cyril Despres, s-a situat pe pozitia a cincea deoarece, desi la final inregistrase cel mai bun timp (7 ore, 57 de minute si 13 secunde) a fost penalizat cu patru ore pentru ratarea a doua puncte de control. Despres, primul in Raliul Dakar 2005, a primit insa un bonus de o ora si un minut, astfel incat timpul final al pilotului francez a fost de 10 ore, 56 de minute si 13 secunde. Cyrill Despres, laureatul Dakar 2005, spune ca etapele montane de la Red Bull RoManiacs, cel mai dur rally moto din lume, l-au solicitat mai mult decat desertul Dakarului. Chiar din prima zi, castigatorul de la Dakar a suferit o usoara accidentare. Traseul Sibiu - Fagaras - Valea Sadului - Sibiu a fost unul extrem de dur, pilotii avand multe ore intarziere fata de planul initial. Francezul va contesta insa aceasta decizie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.