Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa solicita autoritatilor rediscutarea prevederilor cuprinse in Legea cinematografiei referitoare la finantarea Fondului Cinematografic prin taxarea suplimentara a publicitatii comerciale si a publicitatii
Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa solicita autoritatilor rediscutarea prevederilor cuprinse in Legea cinematografiei referitoare la finantarea Fondului Cinematografic prin taxarea suplimentara a publicitatii comerciale si a publicitatii acordate in regim de barter de televiziuni.
Taxa de 3% asupra contravalorii minutelor de publicitate a televiziunilor are un efect clar de diminuare a veniturilor televiziunilor, in favoarea cinematografiei.
De asemenea, aceasta taxa transforma orice publicitate barter care implica televiziunea si presa scrisa in vanzare contra-cost. In plus, masura vine sa incalce secretul comercial, facand publice tarifele practicate de posturi concurente. Un asemenea demers este contrar dezvoltarii pietei mass-media in Romania.
In contextul rediscutarii publice a Legii cinematografiei, Consiliul de Onoare al CRP solicita autoritatilor sa identifice surse de finantare pentru productia de filme romanesti care sa nu afecteze mass-media.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.