Ceea ce parea un vis pentru clujeni la startul Cupei UEFA Intertoto s-a transformat, ieri, in realitate. CFR s-a calificat in finala acestei competitii, dupa ce a trecut, pe rand, de Vetra Vilnius, Athletic Bilbao, AS Saint Etienne si Zalgiris Vilniu
Ceea ce parea un vis pentru clujeni la startul Cupei UEFA Intertoto s-a transformat, ieri, in realitate. CFR s-a calificat in finala acestei competitii, dupa ce a trecut, pe rand, de Vetra Vilnius, Athletic Bilbao, AS Saint Etienne si Zalgiris Vilnius. in meciul retur cu lituanienii de la Zalgiris, ardelenii s-au impus cu 5-1. Dupa 16 ani, de la Steaua '89, avem iar o echipa intr-o finala europeana.
Clujul este in finala Intertoto! Un pas urias pentru o echipa care, in ultimii 30 de ani, s-a zbatut in mediocritatea esaloanelor inferioare. Partida retur cu Zalgiris a fost un galop de sanatate pentru echipa lui Dorinel Munteanu, aflat, in premiera, doar pe banca de rezerve, din cauza cumulului de cartonase galbene. Dupa ce norocul le-a intins in min. 2 o imensa mana de ajutor, Lemezis reluand cu capul peste poarta goala din 5 metri, "feroviarii" au marcat prin Tilinca, aflat la a saptea reusita in aceasta competitie, un gol la care au contribuit din plin Naumov si Malinauskas. De aici inainte s-a jucat aproape numai la poarta oaspetilor, pana la pauza Jula reusind sa transforme- cu emotii - o lovitura de la 11 m.
La reluare, Coroian, Minteuan si Anca au facut spectacol, trimitand balonul in plasa cu executii de efect. Golul lui Joskas nu a insemnat, practic, nimic. Fiesta se declansase de mult. Clujenilor nu le e teama. Pana la Cupa UEFA cea adevarata mai e numai o finala!


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.