Investitorii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) cu portofoliu de actiuni diversificat au obtinut, in luna iulie, un castig lunar intre 10% si 17%, randamentul cel mai bun revenind actionarilor rafinariei Astra Ploiesti, ale carei titluri s-au aprecia
Investitorii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) cu portofoliu de actiuni diversificat au obtinut, in luna iulie, un castig lunar intre 10% si 17%, randamentul cel mai bun revenind actionarilor rafinariei Astra Ploiesti, ale carei titluri s-au apreciat cu 66%, potrivit datelor furnizate de Bursa.
Indicii bursieri, care evidentiaza evolutiile medii ale preturilor pe diferite categorii de actiuni, au avansat in luna iulie cu 9,52% in cazul BET-C (actiuni listate la categoria I si II) si cu 13,18% pentru BET (cele mai lichide zece actiuni). Pretul mediu al titlurilor emise de societatile de investitii financiare (SIF), reflectat de indicele BET-FI, a urcat cu 16,95%.
La finele lunii iulie, capitalizarea bursiera a atins 44,7 miliarde de lei, cu aproximativ 13% mai mare fata de luna anterioara. Valoarea totala a transferurilor s-a ridicat la 326 milioane de lei, in crestere cu 80%, desi valoarea medie zilnica a urcat cu mai putin - 63%.
Topul lichiditatii a fost condus de Petrom, cu tranzactii de 54 de milioane de lei, respectiv 16,5% din piata. Actiunile companiei petroliere au castigat la nivelul pretului, 16,63%.
Dintre primele zece societati din punct de vedere al lichiditatii, cea mai mare crestere a pretului a fost consemnata de Oltchim, care a inchis luna la 37 de bani/actiune, cu 32% peste valoarea din iunie.
Un castig consistent au adus si titlurile Rompetrol Rafinare, cu o majorare a pretului de 25,79%.
Cresteri notabile au mai avut Antibiotice Iasi (20,5%), SIF Muntenia (19,77%), SIF Moldova si SIF Transilvania, cu peste 18%, precum si SIF Banat Crisana, cu 15,38%.
Randamentele obtinute pe Bursa situeaza investitiile in actiuni ca cele mai rentabile plasamente financiare din luna iulie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.