Romanii simpli, spectatori ai potopului din Moldova, din perioada 1-17 iulie, nu au ramas indiferenti la amaraciunea celor afectati de inundatii. S-au strans munti de ajutoare constand in imbracaminte, paturi, dar si un numar record de oferte pentru
Romanii simpli, spectatori ai potopului din Moldova, din perioada 1-17 iulie, nu au ramas indiferenti la amaraciunea celor afectati de inundatii. S-au strans munti de ajutoare constand in imbracaminte, paturi, dar si un numar record de oferte pentru "cazarea" sinistratilor.
"Am citit si m-a ingrozit ce dezastru au facut ploile. impreuna cu tatal meu am decis sa oferim gazduire unei persoane de sex feminin care nu are casa si pe nimeni pe lume", ne-a scris Maria Prodan, din satul Vaculesti, judetul Botosani. Scrisoarea, venita pe adresa redactiei Libertatea, este doar una din cele peste 60 de astfel de apeluri. "La noi, la Prefectura Vrancea s-au strans zeci de astfel de cereri, venite din toata tara, in special din Ardeal. Noi le centralizam pe toate si le facem publice, fie prin intermediul presei, fie prin cel al televiziunilor locale sau al primariilor locale. Este un gest frumos din partea cetatenilor. Problema o reprezinta insa faptul ca informatia ajunge foarte greu la cei afectati. De asemenea multor oameni le vine foarte greu sa se rupa de locurile natale", ne-a declarat Catalin Dragulescu, purtator de cuvant al Prefecturii Vrancea.
Maria Prodan, femeia care a cerut ajutorul cotidianului nostru, locuieste in comuna Suharau, din judetul Botosani. "Eu locuiesc la 40 de kilometri departare de tatal meu. El a ramas singur din 1989", ne-a declarat femeia. Dumitru Ursache, 75 de ani, este pensionar. A lucrat in cadrul CFR, iar acum isi petrece anii batranetii in gospodaria sa din satul Vaculesti, judetul Botosani. "Am incercat sa facem un serviciu contra serviciu. Tatal meu este gata sa gazduiasca o persoana sinistrata, tot o femeie amarata, care nu are posibilitatea de a-si reconstrui casa. El este un om gospodar, este apicultor, are 100 de familii de albine", ne-a spus Maria Prodan.
Pentru a da o mana de ajutor, "Libertatea" pune la dispozitia persoanelor care vor sa faca astfel de oferte, sau chiar a celor care sunt interesati de apelurile umanitare numarul de telefon 021/ 203.08.46, pentru a fi puse in legatura.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.