Intr-o conferinta de presa sustinuta la Matignon, si preluata de cotidianul Les Echos, premierul francez Dominique de Villepin s-a declarat ingrijorat de perspectiva deschiderii pe 3 octombrie a negocierilor de aderare cu Turcia, in conditiile in car
Intr-o conferinta de presa sustinuta la Matignon, si preluata de cotidianul Les Echos, premierul francez Dominique de Villepin s-a declarat ingrijorat de perspectiva deschiderii pe 3 octombrie a negocierilor de aderare cu Turcia, in conditiile in care Guvernul de la Ankara refuza sa recunoasca independenta Ciprului. Totodata, primul ministru francez a atras atentia ca, in cazul in care Turcia nu va respecta regulile impuse de UE exista toate sansele ca data deschiderii negocierilor sa fie amanata. Primul examen pe care Turcia il are de trecut in aceasta ordine de idei este extinderea Uniunii vamale spre cei zece noi membri, intrucat pentru a face acest pas Guvernul de la Ankara va fi obligat sa recunoasca Ciprul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.