Piata serviciilor de management de afaceri din Europa de Est este in continua dezvoltare, o data cu cresterea constanta a numarului de persoane bogate, in special in Rusia, arata un studiu realizat de firma britanica de consultanta Scorpio Partnershi
Piata serviciilor de management de afaceri din Europa de Est este in continua dezvoltare, o data cu cresterea constanta a numarului de persoane bogate, in special in Rusia, arata un studiu realizat de firma britanica de consultanta Scorpio Partnership, citat de Reuters si reluat de Mediafax. Multimilionarii rusi controleaza active sub forma de lichiditati de aproximativ 300-350 de miliarde de dolari, in comparatie cu 73 de miliarde de dolari in Polonia, 38 de miliarde de dolari in Republica Ceha si 35 de miliarde de dolari in Ungaria, se arata in studiu. "Pe baza numarului scazut al potentialilor clienti, in prezent, majoritatea bancilor private internationale se asteapta la cresterea viitoare a potentialului pietei", sustine Ted Wilson, consultant la firma Scorpio. El considera ca, pentru a atrage aceste noi active, firmele trebuie sa faca initial investitii considerabile, iar acest fenomen are loc intr-o masura mai mare sau mai mica pe toate cele patru piete unde a avut loc studiul. Managerii de averi tintesc active detinute atat in afara cat si in interiorul Europei de Est, dar oportunitatile de pe pietele locale sunt mai mici fata de cele oferite de plasamentele externe, considera Scorpio.
Studiul derulat de firma britanica Scorpio mai arata ca, in timp ce numarul persoanelor cu stare materiala foarte buna este in crestere in cele patru state, procentul pe care il reprezinta acestia in randul populatiei este inca mai scazut fata de alte economii emergente, iar numarul total este relativ mic. In Polonia, Republica Ceha si Ungaria, majoritatea persoanelor bogate detin active cuprinse intre 1 milion si 5 milioane de dolari. Rusia are un numar substantial mai mare de bogati, din toate categoriile. "Averile se afla predominant in mainile intreprinzatorilor tineri si ale profesionistilor proaspat imbogatiti, care locuiesc in centre majore din regiune", releva managerul Sebastian Dovey, de la Scorpio, subliniind ca "acesti oameni de afaceri noi constituie principalul motor de crestere si manifesta deja un interes sporit pentru solutii de management al averilor".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.