Functionarii publici cer autoritatilor sa fie promovati pe criteriul profesionalismului, asa cum de altfel au si promis, si nu pe baza negocierilor intre partidele de la putere care au devenit "plasatori" de forta de munca in fiecare judet.
Co
Functionarii publici cer autoritatilor sa fie promovati pe criteriul profesionalismului, asa cum de altfel au si promis, si nu pe baza negocierilor intre partidele de la putere care au devenit "plasatori" de forta de munca in fiecare judet.
Comitetul Director al Aliantei Federative a Sindicatelor Functionarilor Publici "Sed Lex", in urma unei analize efectuate, l-a informat pe primul-ministru si partidele guvernamentale despre faptul ca "exista o ciorovaiala fara sfarsit intre partidele politice aflate la guvernare, pentru functiile de conducere in teritoriu, in cadrul institutiilor deconcentrate, iar deciziile prefectilor privind demiterea sau numirea in functie sunt luate fara respectarea cadrului legal, dovedind lipsa de profesionalism".
Deciziile din cadrul fiecarei institutii sunt luate cu intarziere, din cauza instabilitatii, in timp ce "politizarea excesiva si repetarea greselilor PSD permit crearea unor gasti locale care duc la formarea noilor baroni locali necontrolabili de catre Guvern si generatori de coruptie", a adaugat sursa citata. Comunicarea intre Guvern si teritoriu este defectuoasa, fiind blocata de interesele partidelor, sustin functionarii publici. Comitetul Director al Aliantei Federative a Sindicatelor Functionarilor Publici "Sed Lex" a solicitat premierului si presedintilor partidelor politice aflate la guvernare sa ia masuri pentru a stopa degradarea institutiilor statului si a respecta Legea privind statutul functionarilor publici. De asemenea, "Sed Lex" cere guvernantilor sa nu mai permita interventia politicienilor locali in organizarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de conducere si sa interzica functionarilor publici sa mai faca parte din partide politice, precum si imbunatatirea comunicarii in aplicarea actului de guvernare. "Comitetul Director al Aliantei Federative a Sindicatelor Functionarilor Publici <> considera ca este nevoie si de o decizie politica care sa conduca la stabilitate, deoarece incertitudinea guvernamentala se rasfrange in aceeasi masura pana la ultima veriga administrativa din tara, cu efecte dezastruoase pentru cetatenii beneficiari ai actului de guvernare", sustin reprezentantii "Sed Lex". Comitetul Director al Aliantei urmeaza sa se adreseze presedintelui Romaniei pentru a interveni in normalizarea situatiei, daca Guvernul nu le va indeplini cerintele, a adaugat sursa citata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.