Comitetul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor a trimis ieri o avertizare hidrologica Prefecturilor din 36 de judete din tara, referitoare la riscul producerii unor noi inundatii pana la sfarsitul saptama
Comitetul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor a trimis ieri o avertizare hidrologica Prefecturilor din 36 de judete din tara, referitoare la riscul producerii unor noi inundatii pana la sfarsitul saptamanii, printre acestea numarandu-se si judete afectate deja vara aceasta de ploi abundente. Avertizarea a fost adresata Prefecturilor din judetele Maramures, Satu Mare, Salaj, Bistrita-Nasaud, Mures, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Sibiu, Harghita, Covasna, Brasov, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Olt, Teleorman, Arges, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita, Buzau, Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vrancea, Constanta si Tulcea. Atentionarea este valabila incepand de ieri si pana in 7 august, cand sunt posibile cresteri ale debitelor mai multor rauri, depasiri ale cotelor de atentie si chiar inundatii. Potrivit textului avertizarii, debitele raurilor din bazinele hidrografice de pe teritoriul acestor judete ar putea creste, depasind chiar cotele de atentie si de inundatie.
"La mijlocul intervalului pot fi depasite cotele de atentie si cotele de inundatie pe cursurile mijlocii si inferioare ale raurilor mari din toata tara", se precizeaza in textul documentului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.