Pe atunci sef direct al Ceahlaului, in prezent primar al orasului Piatra Neamt, Gheorghe stefan povesteste, cu o unda de regret in glas, peripetiile trupei lui Ancelotti pe taram moldav. "I-am dus la un lunch organizat special pentru ei, dar italien

Pe atunci sef direct al Ceahlaului, in prezent primar al orasului Piatra Neamt, Gheorghe stefan povesteste, cu o unda de regret in glas, peripetiile trupei lui Ancelotti pe taram moldav. "I-am dus la un lunch organizat special pentru ei, dar italienii isi adusesera de acasa apa, mancarea, bucatarul, chiar si propriile aragazuri".
Sosirea lui Juventus la Timisoara a ridicat praful pe ulita aminitirilor noastre, trezind nostalgia si in urbea pastorita de stefan. "Ne erau superiori la toate capitolele si totusi Ceahlaul nu s-a facut de ras. Chiar am marcat prin Scanteie, am avut jocul in mana, dar am ratat o sansa unica. Juventus a tremurat serios in Moldova pentru calificare", au fost primele cuvinte rostite de stefan. "A fost stadionul plin, au venit oameni din toata Moldova, chiar si din Capitala, sa vada meciul. Mi-aduc aminte ca i-am invitat pe italieni la un lunch special, dar ei isi adusesera de acasa apa, mancarea, bucatarul, chiar si aragazuri. Le lasasera la Bacau, unde aterizasera, iar dupa aceea au trimis autocarul sa le ia. Au stat doar doua zile, dar era o armata intreaga de oameni care roiau in jurul jucatorilor, sa le faca toate poftele", a adaugat "Pinalti", care a incheiat spunand ca Mutu, singurul roman de la Juve, ar face fata fara probleme in orice echipa mare din lume.

Otelul Galati, singura invingatoare a italienilor

Anul 1988 a consemnat, la Galati, in Cupa UEFA, prima si unica victorie a unei echipe romanesti asupra lui Juve: Otelul - Juventus 1-0.
Marius Stan (foto), component al echipei de aur a Galatiului, prezinta impactul pe care l-a avut Juventus asupra orasului de la Dunare ca pe un veritabil soc: "Cand s-a aflat ca va veni Juve, a intrat toata lumea in alerta, s-a marit stadionul cu 5.000 de locuri, s-au construit alte vestiare, au aparut cabine noi pentru arbitri, a fost ca un cutremur care i-a schimbat pe romani in bine".
Profir a inramat Galatiul in legenda, marcand din penalty, in minutul 59 si n-a mai contat ca in retur Juve a zdrobit Otelul cu 5-0. "Simt si acum gustul placut al victoriei, iar cand il mai uit, revad caseta acelui meci istoric si ma revigorez. A fost nebunie la Galati, s-a marit stadionul, de la 25.000 de locuri la 30.000, cate are acum, s-au refacut vestiarele, cabinele arbitrilor, totul s-a transformat", rememoreaza actualul presedinte al lui Poli Iasi. "Tin minte ca noi, jucatorii, nici macar n-am mai prins bilete la meci pentru a ne invita familiile. Antrenor era Cornel Dinu. A pregatit meciul bine, am castigat, prin golul lui Profir, dar lui Dinu nu-i venea sa creada. Nu sunt diferente prea mari intre Juventus din 1988 si cel de acum. Au acelasi joc in viteza, aceeasi daruire si un control desavarsit al balonului", crede Stan.
"Ce Laudrup, ce Altobelli, cel mai periculos fotbalist de la Juve a fost Rui Baros! Ne-a facut franjuri. Pai, in retur ne-a dat doua boabe din cinci. Mi-aduc aminte ca "Piticul", cum i se spunea lui Baros, a dat un gol cu capul peste mine. Eu urmaream linistit mingea cu privirea, iar el a bubuit-o dintr-o data in poarta. A fost fantastic", a incheiat Marius Stan, care nu-i prevede lui Adi Mutu un viitor prea bun daca pierde si "trenul" Juventus.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.