Potrivit unui comunicat al Ministerului Chinez al Comertului, difuzat de agentia de presa Xinhua, China va produce anul acesta, in total, 5,83 milioane de vehicule, respectiv cu 15 la suta mai mult decat in 2004. Cererea este prognozata la 5,75 mili
Potrivit unui comunicat al Ministerului Chinez al Comertului, difuzat de agentia de presa Xinhua, China va produce anul acesta, in total, 5,83 milioane de vehicule, respectiv cu 15 la suta mai mult decat in 2004. Cererea este prognozata la 5,75 milioane, cu 12 la suta mai mare fata de anul trecut. Ministerul Chinez al Comertului prevede, de asemenea, o usoara scadere a pretului vehiculelor, la acest trend contribuind competitia tot mai ascutita cu autovehiculele din import, scaderea impozitelor, reevaluarea yuanului, precum si cresterea pretului benzinei.
Agentia Xinhua, referindu-se la un studiu asupra pietei auto, prognozelor marilor producatori de vehicule, marilor distribuitori, cerut luna trecuta de Ministerul Comertului, releva ca, din cele aproape 10.000 de chestionare colectate, 51,2 la suta cred ca pretul vehiculelor va fi totusi stabil in al doilea semestru al acestui an si doar 42,8 la suta cred ca se va micsora.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.