Caldura mare si ingeniozitate pe masura in satul Vadu Rosca, localitatea vranceana cea mai afectata de inundatiile din 12-14 iulie a.c.
Suparati ca apa le-a luat acoperisul de deasupra capului si ca acum nu mai au unde sa se ascunda de soare
Caldura mare si ingeniozitate pe masura in satul Vadu Rosca, localitatea vranceana cea mai afectata de inundatiile din 12-14 iulie a.c.
Suparati ca apa le-a luat acoperisul de deasupra capului si ca acum nu mai au unde sa se ascunda de soare, satenii din Vadu Rosca au inceput sa faca trocuri avantajoase. Ca sa-si astampere setea, ei au inceput sa dea conserve de carne in schimbul unei beri reci. "Cu o bere cumperi trei conserve de la sinistratii din Vadu Rosca, iar apa plata e bauta de vitei. I-au ingropat in ajutoare si acum isi bat joc de ele. Dar e bine ca unii castiga din afacerea asta", a declarat un vrancean care a facut un astfel de troc.
"Moda" trocului de la Vadu Rosca a ajuns si la urechile subprefectului Manole Merchea, care spune ca treaba Prefecturii nu e aceea de a urmari traseul ajutoarelor. "Noi nu urmarim ciubotele si conservele. Unii pot sa manance ciubote si sa se incalte cu conserve. Noi ne-am facut datoria si i-am ajutat. Le-am asigurat conditiile minime de trai, dar daca ei vor altceva e deja treaba lor. De acum oricum vom trimite ajutoare doar la nevoie, fiindca nu vrem sa cream stocurile necesare pentru troc", crede subprefectul Merchea.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.