Grupul ABN Amro a anuntat, ieri, ca a obtinut o crestere cu 11 la suta a profitului net, la 987 de milioane de euro (1,19 miliarde de dolari) in cel de-al doilea trimestru, peste estimarile analistilor, in urma scaderii provizioanelor de pierderi din
Grupul ABN Amro a anuntat, ieri, ca a obtinut o crestere cu 11 la suta a profitului net, la 987 de milioane de euro (1,19 miliarde de dolari) in cel de-al doilea trimestru, peste estimarile analistilor, in urma scaderii provizioanelor de pierderi din imprumuturi cu aproape 40 de procente, transmite Mediafax.
Directorul executiv al grupului bancar olandez, Rijkman Groenink, a declarat insa ca profitul net din a doua jumatate a anului va fi sub cel de 1,88 de miliarde de euro obtinut in primele sase luni.
Profitul substantial mai mare realizat din tranzactiile financiare in trimestrul al doilea, dupa diminuarea ratelor dobanzilor, in Europa, a compensat o majorare a taxelor si vanzarea unor divizii ale ABN care nu vor mai contribui la castigul grupului.
Activitatile corporatiste si de investitii bancare ale grupului si-au dublat profitul net, in perioada mentionata, la 192 de milioane de euro. In legatura cu oferta esuata de preluare a Antonveneta, Groenink a reiterat angajamentul ABN Amro ca fie sa preia controlul total asupra bancii italiene, fie sa vanda participatia de 30 la suta detinuta in cadrul acesteia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.