Frantisek Priplata, cehul fugit din tara desi era condamnat la opt ani de inchisoare in dosarul uciderii liderului sindical de la Tepro Iasi, era dat in consemn la frontiera. Politistii romani au verificat ceea ce afaceristul recunoscuse singur: Prip
Frantisek Priplata, cehul fugit din tara desi era condamnat la opt ani de inchisoare in dosarul uciderii liderului sindical de la Tepro Iasi, era dat in consemn la frontiera. Politistii romani au verificat ceea ce afaceristul recunoscuse singur: Priplata a fugit din tara.
La cinci ani de la asasinarea la comanda a lui Virgil Sahleanu, de la Tepro Iasi, Frantisek Priplata, unul din cei care au ordonat uciderea liderului sindical, a fugit din Romania.
Dupa cum singur a declarat unui ziar din Cehia, unde se afla acum, Priplata a fugit "in 20 de minute" din tara. Politia Romana spune ca din 30 iunie cehul era dat in urmarire generala si in consemn la frontiera. El obtinuse de la judecatori mai multe amanari de incepere a executarii pedepsei pentru instigare la omor. Autoritatile romane incearca sa afle cum a iesit Priplata din tara. Politia spune ca cehul ori a trecut de punctul de control folosindu-se de documente false ori a iesit fraudulos prin "zona verde" a frontierei.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.