Directia Generala de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (DGCCOA) a primit, zilele trecute, vizita oficiala a unei delegatii din cadrul Ministerului de Externe din Marea Britanie si a prezentat rezultatele obtinute dupa punerea la punct a Proie
Directia Generala de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (DGCCOA) a primit, zilele trecute, vizita oficiala a unei delegatii din cadrul Ministerului de Externe din Marea Britanie si a prezentat rezultatele obtinute dupa punerea la punct a Proiectului "Reflex". Echipa de la Bucuresti, condusa de comisarul-sef Ion Gabriel Sotirescu, director al DGCCOA, a adus la cunostinta oaspetilor modul cum este aplicat acest program, repartitia centrelor zonale in care functioneaza, precum si pregatirea persoanelor implicate. In mod concret, pentru a certifica realizarile Proiectului Reflex, a fost prezentata si o situatie statistica a ultimilor ani, iar in ceea ce priveste migratia ilegala, au fost aratate noi forme de tranzit a "statelor tampon". In cazul Romaniei, tranzitarea tarii in mod ilegal este dominata de cetateni proveniti din Asia, Pakistan, China si Turcia. "Romania ramane, in continuare, deosebit de preocupata de problematica traficului de fiinte umane, sens in care, in scopul eficientizarii schimbului de informatii necesare stoparii fluxurilor migratorii, in anul 2005 au avut loc o serie de intalniri de lucru cu autoritatile de resort din tarile vecine", se precizeaza intr-un comunicat al Politiei Romane. La 3 martie 2005, Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor, si Caroline Flint, subsecretar parlamentar de stat in cadrul Ministerului de Interne britanic, au semnat un memorandum referitor la sustinerea si extinderea Programului Reflex Romania pana in luna martie 2006. La intalnirea de saptamana trecuta s-a luat in discutie si infiintarea Proiectului Trident Romania, cu cele trei puncte de functionare: Aeroportul Henri Coanda, Portul Constanta si punctul de trecere a frontierei Giurgiu-rutier, pentru combaterea contrabandei si a traficului de droguri. Romania mai are in derulare alte doua proiecte privind combaterea migratiei ilegale si a traficului de persoane, la punctul de contact de la Oradea si Trilaterala Romania - Ungaria - Austria.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.