Contestata inclusiv de asociatii ale posibililor beneficiari, noua lege a restituirii proprietatilor, livrata de Guvern in controversatul "pachet", va genera, prin metodologia de aplicare, dupa cum sustin numerosi specialisti, grave discriminari, va
Contestata inclusiv de asociatii ale posibililor beneficiari, noua lege a restituirii proprietatilor, livrata de Guvern in controversatul "pachet", va genera, prin metodologia de aplicare, dupa cum sustin numerosi specialisti, grave discriminari, va isca nenumarate procese si va oferi un fertil teren coruptiei si manevrelor mafiote. Teoretic, fostii proprietari vor primi bani sau actiuni. Dar nu oricine e ex-rege si va primi nu 30 milioane de euro, ci barem cateva mii. Imensei majoritati i se vor oferi actiuni la societati incluse de Guvern in Fondul Proprietatea. insa cine va primi actiuni profitabile la CEC sau Transelectrica si cine actiuni la intreprinderi falimentare, fara sanse de redresare, ori, si mai rau, creante recuperabile la calendele grecesti de la datornici de prin fundul Africii? Lesne de ghicit. Cand vor fi cotate la Bursa actiunile? Neculai Ghimpu, celebrul globe-trotter, are peste 90 de ani. Dupa ce si-a revendicat casuta expropiata acum vreo 30 de ani, de pe malul lacului Floreasca, unde Ceausescu intentionase sa faca blocuri, a aflat ca lui - ca si celor mai multor amarasteni - nu i se vor da nici bani, sa aiba de medicamente, nici casa, ci doar niste hartii, care poate si daca peste vreo 25 de ani or sa valoreze cat de cat. La usa lui, ca si a din ce in ce mai multor altor batrani insa au si batut samsari, oferindu-se sa le cumpere viitoarele actiuni, cu cativa lei, de pe acum. Ajunsi la capatul rabdari si mai ales al puterilor, batranii cedeaza. Ca si in cazul cuponiadei de acum un deceniu, se naste o noua mafie. in lei noi.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.