Alianta D.A. incearca sa dea uitarii disensiunile din interior si sa contureze o strategie pentru perioada imediat urmatoare. si de aceasta data insa PNL si PD par a avea agende diferite.
PNL si PD au incercat ieri, in Consiliul de Coordonare
Alianta D.A. incearca sa dea uitarii disensiunile din interior si sa contureze o strategie pentru perioada imediat urmatoare. si de aceasta data insa PNL si PD par a avea agende diferite.
PNL si PD au incercat ieri, in Consiliul de Coordonare al Aliantei, sa depaseasca momentele sensibile generate de ezitarile premierului Tariceanu si sa identifice o strategie politica pe principalele teme nesolutionate: schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, remanierea guvernamentala si alegerile anticipate.
in vreme ce liberalii au anuntat o sedinta dedicata modificarii regulamentelor pentru schimbarea lui Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase din functiile de presedinti ai Camerelor Parlamentului, democratii au fost mai preocupati de alegerile anticipate. Ei au incercat, in CNC, sa impuna ideea potrivit careia nu trebuie ratat acest moment pentru declansarea anticipatelor. "Nu am renuntat nici un moment la ideea alegerilor anticipate. Trebuie sa gasim o modalitate de declansare a acestora pana la sfarsitul anului. Teoretic, trebuie finalizata o strategie pana pe 10 septembrie", a declarat Adriean Videanu.
in schimb, presedintele PD, Emil Boc, si-a manifestat scepticismul, explicand ca pentru anticipate e nevoie de demisia Guvernului sau o motiune de cenzura, care par cel putin pentru moment imposibile. Pe de alta parte, Boc a declarat ca vicepremierului democrat Gheorghe Seculici i s-a amintit ca "este numarul doi in Guvern si trebuie sa se comporte ca atare".
El a lasat sa se inteleaga ca Seculici trebuie sa fie mult mai agresiv in relatia cu partenerii de Coalitie din guvern, astfel incat PD sa nu mai fie perceput ca "anexa" a cabinetului Tariceanu. Demersul democrat nu a fost primit cu entuziasm de partenerii liberali.
Purtatorul de cuvant al acestora, Eugen Nicolaescu, a declarat sec ca "acesta nu este un subiect de discutie". in opinia lui, Coalitia ar trebui sa se concentreze pe ideea schimbarii presedintilor Camerelor Parlamentului pentru ca initiativele Guvernului sa nu mai intampine atat de multe piedici.
Democratul Radu Berceanu s-a dovedit pregatit pentru un astfel de demers: "Schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului a fost intotdeauna o prioritate a Coalitiei. Este curios pentru toata Europa ca o coalitie sa se afle la guvernare si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului sa fie din Opozitie. Nimeni nu mai intelege nimic".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.