De o saptamana Romania se coace sub un soare ucigator. Canicula a reusit pana acum sa omoare mai mult de 30 de persoane, iar serviiciile de ambulanta din toata tara nu mai pot face fata avalansei de solicitari venite din partea oamenilor.
De o saptamana Romania se coace sub un soare ucigator. Canicula a reusit pana acum sa omoare mai mult de 30 de persoane, iar serviiciile de ambulanta din toata tara nu mai pot face fata avalansei de solicitari venite din partea oamenilor.


* Buzau. in ultima zi a saptamanii trecute inca trei persoane au decedat din cauza caldurii excesive. Una dintre victime, de 67 de ani, avea afectiuni cardiace, iar cea de a doua - un localnic din comuna Stalpu, de 42 de ani - era bolnava de TBC si nu urma un tratament riguros. A treia victima, o persoana din orasul Buzau, avea afectiuni pulmonare.


* Arad. Zeci de persoane, in mare majoritate varstnici, au lesinat pe strada, la sfarsitul saptamanii trecute, din cauza caldurii de afara, in timp ce un barbat a fost gasit mort intr-un parc, el suferind un infarct. Medicii Serviciului de Ambulanta afirma ca in cele doua zile de sfarsit de saptamana au avut aproape 700 de apeluri telefonice.


* Bacau. Trei persoane au murit la sfarsitul saptamanii trecute si alte cateva zeci au fost internate in spital din cauza caniculei. Elena slepca, de 70 de ani, din comuna Horia, judetul Neamt, plecase de acasa in urma cu o saptamana si a fost descoperita vineri seara, cazuta pe DN 85, la iesirea din municipiul Bacau. A doua persoana, un barbat de 60 de ani, a decedat in Piata Mioritei din municipiul Bacau. O alta persoana care si-a pierdut viata tot din cauza expunerii la soare este Ioan Doru, de 72 de ani, din comuna Beresti-Tazlau.


* Deva. Cazurile de lesin pe strada sau la locul de munca au fost principalele situatii cu care s-au confruntat medicii de aici. "Din cauza caniculei, a lipsei de hidratare si a alimentatiei incorecte, cei mai multi pacienti au acuzat crize de spasmofilie, palpitatii, oscilatii ale tensiunii, stari de lesin, dureri de cap, crize cardiace sau renale", a afirmat medicul primar Elena Stoica, de la Spitalul Judetean Deva.


* Arges. Doi barbati au decedat in ultimele doua zile. Unul a murit in Salvare, in drum spre spital, iar al doilea a fost gasit mort intr-un sant.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin