In urma inundatiilor, in judetul Bacau au mai ramas doar trei sate izolate pe malul raului Asau: Brates, Agastea si Pietrosu. in continuare sinistratii sunt aprovizionati periodic cu elicopterele, deoarece 14 kilometri de drum au fost spulberati de f
In urma inundatiilor, in judetul Bacau au mai ramas doar trei sate izolate pe malul raului Asau: Brates, Agastea si Pietrosu. in continuare sinistratii sunt aprovizionati periodic cu elicopterele, deoarece 14 kilometri de drum au fost spulberati de furia apelor.
Ieri a ajuns la sateni ultimul transport de ajutoare. Pompierii si jandarmii bacauani, ramasi in sate de la inceputul inundatiilor, scot in continuare namolul din casele oamenilor.
Raul Trotus este azi un firicel de apa, care nu trece de glezna. intreaga albie e colmatata cu porti metalice, bucati de masini sau resturi de poduri, animale in putrefactie si ramasite de gospodarii. Cu mic cu mare, oamenii mai saraci si tiganii din zona Comanesti au iesit la vanatoare de fier vechi, cea mai noua si profitabila afacere a populatiei sarace din vecinatatea Trotusului. Jandarmii nu au insa ce sa le faca. "Nu stim ale cui sunt si nu putem nici macar sa-i amendam. Dar e si un lucru bun, ca mai degajeaza zona", spune seful jandarmilor din Comanesti, Mahu Octav. Pana acum, tiganii din Comanesti au colectat din albia Trotusului cateva zeci de tone de fier vechi.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.