Debitele societatii Tractorul Brasov catre Filiala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice - Electrica Transilvania Sud vor fi convertite in actiuni, la fel ca si cinci la suta din debitele catre societatea Distrigaz Sud, potrivit Legii 212
Debitele societatii Tractorul Brasov catre Filiala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice - Electrica Transilvania Sud vor fi convertite in actiuni, la fel ca si cinci la suta din debitele catre societatea Distrigaz Sud, potrivit Legii 212 din 5 iulie.
Astfel, totalul debitelor, inclusiv majorarile de tarif, cu exceptia taxei pe valoarea adaugata nerecuperate de catre Societatea Comerciala Filiala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice - Electrica Transilvania Sud - S.A. si a penalitatilor de intarziere aferente acestor debite, vor face obiectul unor conversii in actiuni la valoarea de 1.000 lei/actiune.
De asemenea, cinci la suta din debitele societatii catre Societatea Comerciala de Distributie a Gazelor Naturale "Distrigaz Sud", cu exceptia taxei pe valoarea adaugata nerecuperate de catre aceasta si a penalitatilor de intarziere aferente intregului debit datorat si neachitat de societate furnizorului de utilitati pana la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor, vor face obiectul unor conversii in actiuni la valoarea de 1.000 lei/actiune.
Taxa pe valoarea adaugata colectata, aferenta acestor debite si nerecuperata de Electrica Transilvania Sud si, respectiv Distrigaz Sud se anuleaza la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor detinute de stat, in conditiile stabilite prin normele metodologice de aplicare a prezentei ordonante, elaborate in termen de 30 de zile de ministerele si autoritatile implicate si aprobate prin hotarare a Guvernului.
Taxa de dezvoltare reglementata de Ordonanta Guvernului nr. 29/1994 privind constituirea si utilizarea Fondului special pentru dezvoltarea sistemului energetic, cu modificarile si completarile ulterioare, se anuleaza la data conversiei in actiuni a acestor debite.
Se scutesc de la plata majorarile de intarziere si penalitatile de orice fel aferente debitelor, precum si pentru intreaga suma datorata si neachitata de societate catre Distrigaz Sud.
Totodata, se mandateaza reprezentantii statului in organele de conducere ale Electrica Transilvania Sud, Distrigaz Sud sa actioneze pentru aprobarea conversiei in actiuni la valoarea nominala de 1.000 lei pe actiune a creantelor.
Reprezentantii statului sunt mandatati sa actioneze pentru majorarea capitalului social al societatii prin conversia in actiuni a tuturor creantelor, ridicarea dreptului de preferinta al celorlalti actionari la subscrierea de noi aporturi pentru mentinerea cotei de participare la capitalul social. Actiunile rezultate in urma conversiei vor fi transferate, pe baza de protocol, AVAS, in vederea vanzarii acestora intr-un pachet comun si la acelasi pret pe actiune cu vanzarea pachetului de actiuni detinut de aceasta. Sumele rezultate in urma vanzarii actiunilor se distribuie de societatilor Electrica Transilvania Sud, Distrigaz Sud, proportional cu valoarea creantelor convertite in actiuni, in termen de 30 de zile de la data incasarii contravalorii acestora.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.