Urmeaza Hungaroring, iar apoi o mica vacanta de aproape trei saptamani. Inainte de aceasta etapa, Fernando Alonso (Renault) are un avans in fata lui Kimi Raikkonen (McLaren Mercedes) de 36 de puncte si deja balanta inclina apasat in favoarea ibericul
Urmeaza Hungaroring, iar apoi o mica vacanta de aproape trei saptamani. Inainte de aceasta etapa, Fernando Alonso (Renault) are un avans in fata lui Kimi Raikkonen (McLaren Mercedes) de 36 de puncte si deja balanta inclina apasat in favoarea ibericului in ceea ce priveste lupta pentru titlul de campion mondial.
Week-end-ul din Ungaria a inceput de ieri, cu prima sesiune de antrenamente libere. Alexander Wurz (pilotul de teste de la McLaren) a fost, ca de obicei, cel mai rapid in sesiunea de deschidere. Surprinzator a fost ritmul celor de la Ferrari care s-au clasat pe locurile 2, respectiv 5, pe o pista care de obicei nu convine Scuderiei - temperaturile au fost chiar ridicate: 34 de grade Celsius in aer si 49 la nivelul pistei. Jenson Button (BAR Honda) l-a urmat pe Barichello (Ferrari), iar Raikkonen (McLaren) s-a clasat al patrulea, secondat de Michael Schummacher (Ferrari).
Pe o pista mica, asa cum este cea de la Hungaroring, timpii sunt destul de apropiati, iar batalia din calificari se anunta extrem de interesanta. Sa speram ca de data aceasta Raikkonen nu va mai avea, pentru a patra oara consecutiv, probleme de fiabilitate cu MP4-20. Finlandezul incearca sa uite esecul total de la Hockenheim si sa se concentreze asupra week-end-ului din Ungaria. "Cred in echipa mai mult decat in ghinion sau noroc", a spus ieri Raikkonen. Intrebat daca s-a gandit in ultimul timp sa schimbe echipa, Raikkonen a raspuns ca se afla sub contract cu McLaren si anul viitor. "Nu stiu ce se va intampla. Nu m-am gandit foarte mult la asta. Poate voi ramane la McLaren, pentru ca aici sunt fericit chiar daca in ultimul timp am avut dificultati. Trebuie sa muncim mai mult, sa ne asiguram ca nu vom mai avea parte de greutati. Viteza masinii este foarte buna si odata puse la punct si celelate probleme, as fi mai mult decat fericit sa raman in echipa", a adaugat Raikkonen. Despre etapa din Ungaria, Kimi spune ca neexistand nici o oportunitate clara pentru depasiri, calificarile sunt foarte importante. "Din pacate eu imi voi face turul cronometrat primul si praful de pe pista imi va da de furca, dar masina este rapida, si va trebui sa fortez puternic", a incheiat finlandezul. Pentru Fernando Alonso, Hungaroring reprezinta prima sa victorie in Formula 1. Aici, in 2003, spaniolul a facut o cursa fenomenala: l-a depasit cu un tur in setea sa de victorie pe cel care avea sa devina campion mondial in acel sezon, Michael Schumacher. "Este un circuit care imi place mult. Destul de lent, dar exista un ritm bun pentru piloti si trebuie sa fii bine pregatit din punct de vedere fizic pentru a face fata conditiilor dure din cauza caldurii. Ai nevoie de tractiune buna la iesirea din virajele lente, dar si stabilitate buna pentru masina", a explicat Alonso.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.