Cidade merevilhosa - orasul minunat, cum il numesc localnicii, este unul dintre cele mai dens populate locuri de pe pamant. Cariocas, localnicii, iubesc dansul, plaja, sportul si soarele. Rio este un oras al spiritului dionisiac, ai carui locuitori s

Cidade merevilhosa - orasul minunat, cum il numesc localnicii, este unul dintre cele mai dens populate locuri de pe pamant. Cariocas, localnicii, iubesc dansul, plaja, sportul si soarele. Rio este un oras al spiritului dionisiac, ai carui locuitori se bucura de viata pe care o traiesc din plin.
Rio de Janeiro este un oras al contrastelor care creeaza un fel de teama. Munti de granit abrupti, imediat langa ocean, intre intinderile de nisip auriu, case coloniale impecabile cuibarite intre zgarie-norii moderni de sticla si paduri verzi ce se revarsa pe colinele dens populate.
Este un oras cu viata trepidanta, un oras al veneratiei pentru plaja, fotbal, samba si carnaval. Si deasupra distractiei si frivolitatii se ridica simbolul mereu prezent - statuia lui Iisus Salvatorul.
Rio debordeaza de o bogatie de atractii si activitati, iar mancarea este extraordinara, muzica si distractia sunt suficiente pentru a tine vizitatorul ocupat oricat de lunga i-ar fi sederea.

Maracana

Celebrul stadion este templul fotbalului brazilian. Constructia este un gigant intre coloseumuri, in care pot intra peste 100.000 de persoane. Muzeul fotbalului, aflat in interior, adaposteste fotografii, postere, cupe si uniforme ale numelor celebre care au jucat pe acest simbol al fotbalului mondial.
A fost construit in 1950 pentru cea de-a patra editie a Cupei Mondiale de Fotbal. Pe acest stadion a marcat celebrul Pele golul 1.000.
Stadionul este cunoscut si pentru concertele pe care le-au sustinut aici nume faimoase precum Frank Sinatra, Paul McCartney si formatia Rolling Stones.

Plaja - locul preferat al cariocas

Rio este faimos pentru plajele sale si pentru petrecerile care au loc aici in fiecare noapte. Una dintre cele mai cunoscute este Ipanema. Este cea mai bogata si mai sic plaja braziliana, fragmentata in functie de preferintele celor care o frecventeaza. Astfel, Grota de Ipanema este frecventata de artisti si tineri adepti ai muzicii hippy, care se reunesc la apusul soarelui.
Desi este doar o fasie ingusta care se intinde pe o distanta de 4,5 kilometri de-a lungul Atlanticului, celebra Copacabana este cea mai aglomerata plaja, ajungand si la 25.000 de oameni pe kilometrul patrat.

Rio - oras al culturii

Catedrala Metropolitana - constructie gigantica in forma conica - a fost inaugurata in 1976. In interior se afla numeroase sculpturi, fresce, constructia fiind celebra pentru cele patru vitralii viu colorate, care au o lungime de 60 de metri. Muzeul de Arta Sacra aflat la subsol adaposteste o serie de lucrari istorice, inclusiv cristelnita folosita in ceremoniile princiare de botez, si tronul lui Dom Pedro II.

Carnavalul

Exuberanta locuitorilor si dragostea lor de viata explodeaza in perioada carnavalului, care atrage anual mii de turisti dornici sa se distreze.
Al doilea eveniment brazilian, dupa meciurile de fotbal, carnavalul inseamna plaje, costume de baie ce abia acopera trupurile bronzate si samba.
Punctul de maxima atractie este Sambodromul, singura strada unde multimea este organizata: mijlocul strazii este lasat liber pentru defilarea elevilor celor 18 scoli de samba.
Urcati in care alegorice impinse de barbatii comunitatii, dansatorii isi demonstreaza maiestria imbracati sumar sau chiar complet goi, desi nuditatea nu este oficial admisa, dar este rezolvata de arta pictorilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.