PSD nu va lua in discutie corectia aplicata de fostul ministru al Sanatatii, Ovidiu Banzan, sotiei sale, intrucat majoritatea liderilor partidului sunt in concediu. Purtatorul de cuvant, Cristian Diaconescu, refuza sa comenteze incidentul iar vicepre
PSD nu va lua in discutie corectia aplicata de fostul ministru al Sanatatii, Ovidiu Banzan, sotiei sale, intrucat majoritatea liderilor partidului sunt in concediu. Purtatorul de cuvant, Cristian Diaconescu, refuza sa comenteze incidentul iar vicepresedintele Titus Corlatean se declara uluit de acest eveniment. Vicepresedintele PSD Bucuresti, Madalin Voicu, sustine ca a-ti altoi sotia este dovada de mitocanie. El a deplans faptul ca in PSD se dovedeste a fi lipsa de cultura si educatie.
Daca am clasifica opiniile exprimate ieri de partizanii celor trei trandafiri ar rezulta ca in partid exista cel putin doua categorii de membri: pesedisti care isi snopesc consoartele sau le tin la respect, pentru ca intelepciunea populara spune "sa nu-i versi femeii laptele-n pasat", si pesedisti care se afla sub papucul lor. Ovidiu Branzan, sustinator inflacarat al ideii de combatere a violentei domestice, face parte din prima categorie, a pesedistilor care dezbraca haina de politician modern si combat cu pumnul pentru ca nu-i mai ajung cuvintele.
Madalin Voicu a fost la un pas de a-i nominaliza ieri pe sotii de Dane si Mihaele, care asculta nepermis de mult de nevestele lor cand vine vorba de politica, dar s-a oprit la timp. Nu se stie inca daca de frica sotilor sau a nevestelor pe care le-a luat ieri in deradere, reducandu-le la sintagma de "utile".
Madalin Voicu: "O lipsa de educatie"
Colegii de partid ai fostului ministru al Sanatatii s-au ferit ieri sa faca declaratii legate de incidentul petrecut in sanul familiei Branzan. Singurul care a vorbit pe larg despre rufele familiei Ovidiu Branzan a fost vicepresedintele organizatiei PSD Bucuresti, Madalin Voicu. Acesta i-a plans de mila putin femeii agresate, dupa care, din prea mare inflacarare, a dat-o in misoginism. Vorbind despre lectia cu pumnii aplicata de Branzan sotiei, conform spuselor acesteia, Voicu a aratat ca "poti sa fii beat, poti sa fii drogat sau foarte nervos, dar sa-ti bati nevasta dovedeste o lipsa crasa de educatie si cultura". Si, aceasta, a continuat fostul deputat PSD, mai ales in conditiile in care Branzan a avut functiile pe care le-a avut. "Cum poate un om cult sau educat sa-si bata nevasta? Asta este o aberatie, mi se pare nu numai o lipsa de cultura, ci si o lipsa de educatie", a adaugat Voicu. Extrapoland, Madalin Voicu a lasat sa se inteleaga ca PSD, in general, are o mare problema cu educatia si cultura. "In partid e nevoie de cultura, de educatie, de responsabilitate si de o conduita morala", a spus Voicu, adaugand ca "genul de relatie cu electoratul trebuie schimbat, si asta tine de cultura".
"Femei bagarete care denatureaza un politician"
Dupa ce plans pe marginea nefericirii Danei Razboiu, vicepresedintele organizatiei PSD Bucuresti, a ajuns la subiectul care il durea, de fapt: nevestele liderilor PSD, care se baga in politica si ii conduc pe sotii lor. Pentru a-si sustine teoria, numai buna pentru convocat o conferinta de presa, Voicu a tinut sa arate ca sotiile au si ele o calitate: "sunt utile", "ca neveste, ca mame. Dar atat". (...) Nastase si Geoana au adoptat o reteta proasta in campanie, reteta americana, unde se plimba cu sotiile si copiii dupa ei, ca si cum ar pleca din tara", a spus Voicu, adaugand ca acest lucru este "o mare greseala".
"Pareau un cuplu fericit"
Revenind la razboiul din familia Branzan, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, nu a dorit sub nici o forma sa spuna daca Biroul Permanent al partidului va lua in discutie incidentul. Si aceasta in conditiile in care Branzan este deputat PSD, cu antecedente paradoxale in ceea ce priveste atitudinea fata de femei. In fapt, Diaconescu nu a vrut sa ne spuna nimic ieri: "Si? Daca sunt purtator de cuvant, pot sa fac declaratie sau nu...", a fost raspunsul convenabil dat de Diaconescu la o intrebare simpla. Liderul PSD ne-a mai anuntat doar ca a vorbit cu Ovidiu Branzan si ca acesta va clarifica problemele. Vicepresedintele Titus Corlatean ne-a spus ca a fost uluit de cele intamplate in familia Branzan, mai ales ca il cunoaste pe Ovidiu Branzan ca fiind un tip "calm, linistit". "E trist, mai ales ca pareau un cuplu fericit", a mai spus liderul PSD. Potrivit unor surse din PSD, Biroul Permanent al partidului nu va lua in discutie situatia delicata creata de incidentul din familia Branzan. Si aceasta pentru ca Mircea Geoana este plecat in SUA, Adrian Nastase este putin probabil sa vina la sedinta de luni, iar vicepresedintii sunt, in parte, plecati in vacanta.
Vanatai ascunse
In seara de 26 iulie, atunci cand Dana Razboiu a prezentat stirile la postul public de televiziune, in jurul gurii avea semnele trecerii unui pumn pe acolo. Capturile video din timpul jurnalului arata foarte clar ca machiajul in exces nu i-a putut acoperi prezentatoarei urmele agresiunii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.