Remarcabilul model Honda Fireblade, inzestrat cu esenta invincibila a RC211V, ofera o inalta performanta si o excelenta manevrabilitate. Folosind un motor compact, injectie de combustibil secventiala dubla, un cadru de ultima generatie turnat din alu

Remarcabilul model Honda Fireblade, inzestrat cu esenta invincibila a RC211V, ofera o inalta performanta si o excelenta manevrabilitate. Folosind un motor compact, injectie de combustibil secventiala dubla, un cadru de ultima generatie turnat din aluminiu compozit si un nou amortizor fata care garanteaza fluiditatea in manevre dar si performanta de varf, noul Fireblade duce placerea pilotajului la o culme a emotiei greu de imaginat pana acum.
Modelul a impresionat inca de la lansarea sa, in 1992. Construit dupa conceptul "mai putin este mai mult", Fireblade a devenit in scurt timp o institutie.
Obiectivul initial, de a obtine o viteza maxima la greutatea modelului, a fost schimbat o data cu modificarile aduse in 2004. Honda si-a dorit atunci un model care sa ofere o putere sporita, un design mult imbunatatit si un nivel mult mai ridicat de performanta.
CBR1000RR, Fireblade si-a demonstrat deja abilitatile pe pistele de curse. Este o motocicleta construita pentru sosele, cu un ridicat nivel al performantei.
Motorul in patru cilindri provine de la modelul anterior de 954 cc.
Noul model atinge o putere de 121kw la 11.250 de rotatii pe minut si poate dezvolta o viteza de 300 de kilometri pe ora.
Fireblade este o motocicleta usor de pilotat la viteze mari, competenta in sasiu, constanta in dezvoltarea de putere si in sistemul de franare. Una dintre asemanarile cu motocicletele de curse este consumul mare de combustibil la viteze mari.

Specificatii tehnice

Motor: 4 cilindri in linie in 4 timpi, 16 supape, DOHC, racit cu lichid
Capacitate: 998 cc.
Alezaj x cursa: 75 x 56.5 mm.
Raport de compresie: 11.9:1.
Putere: 121kW at 11 250rpm.
Capacitate rezervor: 18 litri
Sistem de aprindere: Digitala tranzistorizata cu avans electronic.
Frane - fata: Dublu disc 310 x 5mm cu etriere cu patru pistonase si placute din metal sinterizat
- spate: Disc 220 x 5mm cu etrier cu 1 pistonas si placute din metal sinterizat
Roti: Turnate din aluminiu cu 3 spite
- fata: 17 x MT3.50
- spate: 17 x MT6.00
Suspensii: - fata: Furca telescopica 43mm tip cartus HMAS, cu reglarea comprimarii si destinderii, cursa, 120 mm
- spate: Suspensie Pro-Link cu rezervor compensator de gaz cu 13 niveluri si reglare a compresiei si destinderii; cursa,135 mm
Dimensiuni (L x l x H). 2,025 x 735 x 1,120mm
Ampatament: 1,410mm
Unghiul furcii: 23° 45'
Distanta de fuga: 102mm


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.