Politia britanica a descoperit 16 bombe intr-un autoturism care fusese utilizat de autorii atentatelor de la 7 iulie, informeaza Sky News. Autoturismul a fost descoperit langa o gara din Luton, la cinci zile dupa producerea atentatelor soldate cu moa
Politia britanica a descoperit 16 bombe intr-un autoturism care fusese utilizat de autorii atentatelor de la 7 iulie, informeaza Sky News. Autoturismul a fost descoperit langa o gara din Luton, la cinci zile dupa producerea atentatelor soldate cu moartea a 56 de persoane.
Informatia a fost difuzata de canalul de televiziune american ABC, care a precizat ca anchetatorii au gasit in masina materiale explozibile si bombe ce aveau in componenta cuie.
Una din imaginile prezentate de ABC infatiseaza o bomba de forma unei sticle din care ies cuie de dimensiuni mari.
Vehiculul fusese abandonat intr-o parcare, anchetatorii banuind ca acesta urma sa fie preluat mai tarziu de catre atentatori sau de catre alte persoane.
Autorul exploziei de la statia Aldgate, Shehzad Tanweer, este banuit ca ar fi inchiriat autoturismul in care se aflau materialele explozibile artizanale, impachetate in folie de plastic.
in cadrul anchetei asupra atentatelor, politia britanica a arestat, ieri dimineata, alte noua persoane, in cadrul unor raiduri antitero, in Tooting Broadway, cartier din sudul Londrei. stirea a fost facuta publica in timp ce politia continua interogatoriul unuia dintre presupusii atacatori de la Londra.
Yasin Hassan Omar a fost arestat miercuri dimineata, in timpul unei descinderi armate, efectuate la Birmingham. Politia a mai arestat la Londra, in- tr-un alt raid legat de ancheta, trei femei banuite ca au oferit adapost atacatorilor.
Omar, somalez in varsta de 24 de ani, a fost imobilizat cu ajutorul unei arme cu socuri electrice, in momentul in care ofiterii de politie au descins intr-o casa. La scurt timp dupa arestarea lui, alti trei barbati au fost arestati intr-un raid din Bankdale Road, Birmingham. Omar este primul dintre presupusii kamikaze de la 21 iulie care a fost arestat. El a incercat sa detoneze o bomba, joia trecuta, in- tr-un vagon de metrou, in apropiere de statia Warren Street.
Cel putin alti trei presupusi atacatori sinucigasi implicati in atentatele esuate sunt in continuare cautati de politie. Detectivii se tem ca suspectii, printre care se numara si Muktar Said Ibrahim, de 27 ani, ar putea dispune de si mai mult explozibil.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.