Esteban Castro Fernandez este, din martie anul acesta, asistent OLAF (Oficiul European Antifrauda) in Romania. Interesul sau pentru tara noastra dateaza insa din perioada studentiei, in 1995, cand a facut studii aprofundate despre Romania. ""M-a i
Esteban Castro Fernandez este, din martie anul acesta, asistent OLAF (Oficiul European Antifrauda) in Romania. Interesul sau pentru tara noastra dateaza insa din perioada studentiei, in 1995, cand a facut studii aprofundate despre Romania.

""M-a interesat Romania inca dinainte sa am ocazia de a veni aici. In timpul studiilor ma preocupau temele legate de Uniunea Europeana, de extindere si, in special, de Romania. Nu ma intrebati de ce, nu stiu daca a existat vreun motiv anume. Prin urmare, la incheierea studiilor, am facut o teza legata de procesul de tranzitie din Romania si am devenit tot mai interesat. In timp, tot studiind legislatia europeana si alte teme de genul acesta, am aplicat pentru un post la delegatie si, probabil datorita studiilor mele, mi s-a propus sa vin in Romania si, evident, am fost foarte fericit. Am venit prima oara la sfarsitul lui noiembrie 2000, cu o zi inainte de ziua voastra nationala... Stiu ca a fost un week-end foarte lung, joi am ajuns, vineri nu s-a lucrat, sambata si duminica nici atat... a fost interesant. Am avut timp sa ma plimb linistit, nu era nici prea frig... am avut si intalnirile cu celebrii vostri caini vagabonzi...""
Jurnalul National: Ati venit singur?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.