Patru barbati au fost arestati la Birmingham in baza legii antiteroriste, in legatura cu atentatele de la 21 iulie din mijloacele de transport in comun londoneze. Unul din ei a fost imobilizat cu ajutorul unei arme cu socuri electrice, politia nerecu
Patru barbati au fost arestati la Birmingham in baza legii antiteroriste, in legatura cu atentatele de la 21 iulie din mijloacele de transport in comun londoneze. Unul din ei a fost imobilizat cu ajutorul unei arme cu socuri electrice, politia nerecurgand la armele de foc.
Barbatii au fost retinuti de politie in cadrul a doua descinderi separate efectuate la Birmingham. Una din persoanele retinute este banuita ca ar fi facut parte din grupul autorilor atacurilor teroriste de la 21 iulie. Suspectul a fost dus la sectia de politie din Paddington Green. Dupa cateva ore de interogatorii, Scotland Yard a confirmat ca este vorba de Yasin Hassan Omar, 24 de ani, cel care a incercat sa detoneze o incarcatura exploziva in statia de metrou Warren Street.
Zona din jurul locului unde a avut loc descinderea a fost evacuata dupa descoperirea unui pachet suspect. Yasin Hassan Omar a fost imobilizat in timpul arestarii cu ajutorul unei arme cu socuri electrice, fara a se face uz de armele de foc. La ambele adrese unde au avut loc descinderile se desfasoara investigatii criminalistice.
Marti seara, alti doi barbati au fost arestati in timp ce calatoreau cu trenul de la Newcastle la Londra.
Ieri s-a aflat ca Mokhtar Said Ibrahim, unul dintre cei patru autori ai atacurilor de la 21 iulie din Londra, fusese inchis pentru jaf, figurand in baza de date a politiei, relateaza AFP, care preia informatiile publicate de mai multe publicatii britanice. "The Daily Telegraph" se intreaba cum a reusit Mokhtar Said Ibrahim sa obtina pasaportul britanic in septembrie 2004 in conditiile in care avea cazier.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.