Cand, in urma cu cateva luni, un puscas marin al armatei SUA, dislocat la ambasada de la Bucuresti, trimitea spre Dumnezeu sufletul unuia din simbolurile rock ale romanilor, cu totii ne-am simtit palmuiti de "unchiul Sam". Fiindca, baut fiind la vol
Cand, in urma cu cateva luni, un puscas marin al armatei SUA, dislocat la ambasada de la Bucuresti, trimitea spre Dumnezeu sufletul unuia din simbolurile rock ale romanilor, cu totii ne-am simtit palmuiti de "unchiul Sam". Fiindca, baut fiind la volanul Jeep-ului sau, ucigasul lui Teo Peter a fost umflat rapid de camarazii sai si ascuns in ambasada, departe de legile romanesti. Vociferarile ad-hoc ale colegilor soferului de taxi care-l transporta acasa pe Teo Peter, apoi mitingurile de protest ale familiei si fanilor chitaristului de la Compact au parut a-i lasa rece pe oficialii americani, care s-au grabit sa-si expedieze peste ocean puscasul chefliu. Nici macar participarea ambasadorului SUA la funeraliile lui Teo sau premiul "in memoriam" instaurat de aceeasi Excelenta nu ne-au facut sa dam crezare scuzelor oficiale. Cu atat mai putin promisiunilor ca justitia americana va face dreptate. Nu stim oare, noi, romanii, cum e plimbat dosarul cate unui mahar autohton care a curmat vieti pe drumul public?! Nu stim oare cum judecatorii accepta prostiti expertiza din care reiese ca domnul sofer parlamentar avea alcool in sange fiindca mancase fara masura mere cretesti si, drept urmare, e lasat liber sa-si mane caii putere?! Rezultatele anchetei facute de procurorii americani la ei acasa ne demonstreaza ca boala justitiei romane n-o va atinge niciodata pe cea americana. Anchetatorii nu numai ca s-au straduit sa aiba o imagine clara a accidentului, acuzandu-l pe militar de omor prin imprudenta, dar i-au descalcit pana si relatia adulterina din Romania. Una peste alta, o lectie americana care ar trebui sa ne preocupe.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.