Compania de leasing Myo-O, care ofera finantari pentru combinele agricole produse de Semanatoarea, a inregistrat unele intarzieri la plata in urma inundatiilor din luna iulie, a declarat agentiei Mediafax directorul de marketing al firmei, Andrei Mih
Compania de leasing Myo-O, care ofera finantari pentru combinele agricole produse de Semanatoarea, a inregistrat unele intarzieri la plata in urma inundatiilor din luna iulie, a declarat agentiei Mediafax directorul de marketing al firmei, Andrei Mihailov.
Potrivit oficialului Myo-O, nu se stie cu certitudine in ce masura clientii companiei au fost afectati de inundatii, existand insa zone, precum in Galati si Braila, unde firma a pierdut contactul cu acestia.
Situatia nu este ingrijoratoare, sustine Mihailov, compania avand oricum planificate anumite marje de intarzieri la plata, iar o parte din cei afectati de inundatii aveau culturile asigurate.
"Prin contractul de leasing noi nu obligam clientii sa-si asigure cultura. Desi ar fi o masura inteleapta, nu cred ca acest lucru este posibil inca pe piata romaneasca", apreciaza Mihailov.
Oficialii companiei dau asigurari ca, in eventualitatea compromiterii culturilor, se vor gasi solutii, atat pentru pastrarea combinelor de catre clienti, cat si pentru recuperarea ratelor de catre Myo-O. Mihailov a apreciat ca vanzarile de combine ar putea fi afectate de inundatii, dar efectele propriu-zise se vor vedea abia la anul. "Pe de alta parte, este posibil ca reducerea surselor de venit pentru achizitionarea de utilaje agricole sa fie compensata de fondurile europene", afirma acesta.
In prima parte a anului, Myo-O a finantat 40 de combine, obiectivul pentru acest an fiind de 80 de unitati. Volumul record s-a inregistrat anul trecut, cand au fost vandute 180 de combine noi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.