Oficiali din cadrul agentiei spatiale ruse ofera turistilor excursii inedite in jurul Lunii in schimbul unei sume "modice" de... 100 de milioane de euro, relateaza cotidianul "Izvestia". Conform Reuters, compania ruseasca de fabricare a navelor spati
Oficiali din cadrul agentiei spatiale ruse ofera turistilor excursii inedite in jurul Lunii in schimbul unei sume "modice" de... 100 de milioane de euro, relateaza cotidianul "Izvestia". Conform Reuters, compania ruseasca de fabricare a navelor spatiale, Energiya, a prezentat luni propunerea in fata Agentiei Federale Spatiale.
Tentanta calatorie spre Luna include plecarea de la poligonul Baikonur (inchiriat de Kazahstan Rusiei) cu o racheta de tip Soiuz, oferindu-se o saptamana de sejur la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS), precum si inconjurul Lunii, in drumul de intoarcere pe Pamant.
Pentru a strange mai mul-te fonduri in sprijinul proiectului, doi turisti au fost deja trimisi in spatiul extraterestru de agentia spatiala rusa intr-o calatorie de o saptamana, pentru care au 20 de milioane de euro.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.