La mai bine de sapte luni de la accidentul in care si-a pierdut viata Teo Peter, moartea basistului de la trupa "Compact" e pe cale sa fie razbunata. Puscasul marin american care, in decembrie, l-a ucis pe Peter, are zile grele in Statele Unite ale A
La mai bine de sapte luni de la accidentul in care si-a pierdut viata Teo Peter, moartea basistului de la trupa "Compact" e pe cale sa fie razbunata. Puscasul marin american care, in decembrie, l-a ucis pe Peter, are zile grele in Statele Unite ale Americii, unde este judecat. Anchetatorii il acuza acum si de adulter.
Sergentul Christopher VanGoethem a produs accidentul din Bucuresti dupa o noapte de pomina. Potrivit revistei americane "Stars and Stripes", pe langa acuzatiile de omor din imprudenta si conducere sub influenta alcoolului, VanGoethem este cercetat si pentru adulter. in prima zi a audierilor ce au avut loc la o baza militara din Qantico (Virginia) s-a aflat ca, in noaptea cu pricina, puscasul marin, care e casatorit, chefuise la petrecerea de Craciun data de ambasada. A plecat de acolo insotit de Ilse Wentworth, fiica insarcinatului cu afaceri publice de la ambasada SUA la Bucuresti. Au mers amandoi la un bar, apoi la locuinta lui VanGoethem. Anchetatorii americani il acuza pe sergent si ca i-ar fi cerut iubitei lui sa stearga toate mesajele primite de la el prin Internet si sa pastreze secreta relatia lor. Sergentul mai e cercetat si pentru ca a folosit un computer guvernamental pentru a viziona materiale pornografice si ca s-a imbatat mar la 1 martie 2004.
Dar principalul cap de acuzare ramane accidentul petrecut dupa ce puscasul marin si-a condus amanta la resedinta tatalui acesteia. Aflat la volanul unei masini a Ambasadei SUA, VanGoethem a spulberat taxiul in care era Peter. Puscasul marin american, de 32 de ani, era baut si intrase in intersectie cu viteza, fara sa tina seama de faptul ca trebuia sa cedeze trecerea.
VanGoethem a fost luat imediat de la fata locului si scos din tara. Urma sa fie judecat in Statele Unite, fapt care a starnit indignare in Romania. Acum, tratamentul de care a "beneficiat" sergentul ucigas pare mai rau decat o condamnare la Bucuresti.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.