Procesul in care celebrul infractor Constantin Cojocaru, alias "Passaris de Romania", este acuzat de o serie de jafuri sub amenintarea armei va fi reluat de la zero. Este pentru a doua oara cand Curtea de Apel Timisoara a respins sentinta pronuntata
Procesul in care celebrul infractor Constantin Cojocaru, alias "Passaris de Romania", este acuzat de o serie de jafuri sub amenintarea armei va fi reluat de la zero. Este pentru a doua oara cand Curtea de Apel Timisoara a respins sentinta pronuntata de magistratii Tribunalului local in acest caz. Drept urmare, dosarul a fost restituit la prima instanta pentru rejudecare.
Initial, periculosul infractor a fost condamnat la 15 ani de inchisoare, insa Curtea de Apel a desfiintat hotararea Tribunalului Timis si a dispus rejudecarea cauzei. Acest lucru se intampla la inceputul anului, insa nici pana in prezent situatia nu s-a lamurit. Cojocaru a devenit o adevarata vedeta in materie de ilegalitati, dupa ce a comis numeroase jafuri si infractiuni de mare violenta atat in Romania, cat si in Serbia. Dupa ce i-a terorizat pe localnici si chiar pe politisti, a fost prins si incarcerat in inchisoarea de maxima siguranta Srpska Mitrovica. La inceputul anului 2004 a reusit sa evadeze si, trecand fraudulos frontiera, a ajuns in Romania. La 21 ianuarie 2004, politistii banateni au realizat o descindere in forta la o locuinta din Arad, loc in care se banuia ca se ascunde infractorul. Alertat la timp, barbatul a reusit sa dispara, insa in apartamentul pe care il ocupa a fost descoperit un intreg arsenal de pistoale si munitie. Dupa plecarea politistilor, concubina lui "Passaris de Romania", Cristina Cojocaru, s-a reintalnit cu iubitul ei si amandoi au fugit la Iasi, unde au inchiriat o alta locuinta. De aceasta data, infractorul a fost capturat, dupa ce a fost impuscat in picior. In timpul anchetei s-a mai stabilit ca in perioada decembrie 2003 - ianuarie 2004, Constantin Cojocaru a jefuit si amenintat mai multe femei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.