Bursa Electronica Rasdaq va relua, vinerea aceasta, tranzactionarea a inca 122 emitenti care vor utiliza platforma de tranzactionare de negociere XMBS, dezvoltata pe sistemul Arena, se arata intr-un comunicat al institutiei. In prezent, Rasdaq utiliz
Bursa Electronica Rasdaq va relua, vinerea aceasta, tranzactionarea a inca 122 emitenti care vor utiliza platforma de tranzactionare de negociere XMBS, dezvoltata pe sistemul Arena, se arata intr-un comunicat al institutiei. In prezent, Rasdaq utilizeaza sistemul Arena pentru un numar de 1.025 emitenti dintre care 120 tranzactioneaza utilizand sistemul de licitatie Arena-RGBS si 905 sistemul de negociere Arena-XMBS. Piata de negociere extrabursiera XMBS functioneaza in fiecare miercuri si vineri, intre orele 8,40 si 9,40, in afara intervalului de derulare a sedintei de tranzactionare din cadrul Bursei de Valori Bucuresti. Astfel, urmatoarea sedinta de tranzactionare din piata de negociere extrabursiera XMBS va fi astazi, 27 iulie. In cele sase sedinte de tranzactionare, pe piata de negociere extrabursiera XMBS s-au realizat tranzactii in valoare de 11,5 milioane lei.
Printre emitentii care vor fi translatati pe Arena-XMBS incepand din 29 iulie se numara Agromec, Arpo Craiova, Automecanica Medias, Carom Onesti, Comcereal, Comtex Arad, Danubius Giurgiu, Transmontana Horezu, Santierul Naval Sulina, Valea Prahovei Campina. "Pe masura ce Registrul Roman al Actionarilor si Registrul Independent al Actionarilor Regisco vor confirma consolidarea registrelor societatilor aflate in proces de translatare pe noua platforma tehnica, va fi comunicat si momentul reluarii tranzactionarii valorilor mobiliare emise de acestea", se mai arata in comunicatul BER.
In prezent, numai Regisco si Registrul Roman al Actionarilor sunt compatibile cu sistemul tehnic al BVB.
Bursa Electronica Rasdaq isi propune sa finalizeze, pana in luna septembrie, translatarea tuturor emitentilor sai pe platforma Arena.
Sistemul electronic Arena, dezvoltat de BVB, a fost lansat in anul 2001 si va reprezenta suportul tehnic de tranzactionare pentru toate actiunile din piata unificata BVB - Rasdaq.
Platforma tehnica integrata permite efectuarea in timp real a operatiunilor de tranzactionare, compensare-decontare si depozitare a unei game variate de instrumente financiare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.