Remedierea pagubelor produse de inundatiile si alunecarile de teren din luna iulie va costa companiile din subordinea Ministerului Economiei si Comertului (MEC) circa 91,8 milioane de lei (918 miliarde de lei vechi), informeaza un comunicat al minist
Remedierea pagubelor produse de inundatiile si alunecarile de teren din luna iulie va costa companiile din subordinea Ministerului Economiei si Comertului (MEC) circa 91,8 milioane de lei (918 miliarde de lei vechi), informeaza un comunicat al ministerului.
Suma reprezinta echivalentul a 25,8 milioane de euro, la cursul anuntat luni de banca centrala, de 3,5532 lei/euro. Mai mult de jumatate din aceasta valoare reprezinta pagubele produse companiei Electrica, respectiv 38,5 de milioane de lei (385,1 de miliarde de lei vechi), prin deteriorarea a circa 406 kilometri de linii electrice, a 914 de stalpi retele si intreruperea cu energie electrica la un numar de 797 de localitati. Compania Transelectrica a suferit pierderi de 4,3 milioane de lei (43 de miliarde de lei vechi), pentru liniile electrice afectate pe o portiune de 3,5 km, iar Transgaz de 8 milioane de lei (80 miliarde de lei vechi), pentru conducta de transport gaze naturale Marasesti-Focsani.
Societatea Conpet a inregistrat pagube in valoare de 6,4 milioane de lei (64 miliarde de lei vechi), pentru erodarea unor terenuri si ruperea totala a conductei care aprovizioneaza cu titei Rafo Onesti. In ceea ce priveste Hidroelectrica, compania va trebui sa aloce 34,6 milioane de lei (346 de miliarde de lei vechi) pentru remedierea unor degradari la constructii, precum canale, contracanale, taluze maluri si drumuri de acces.
Lucrarile de reparatii necesare sunt estimate la un cost preliminar de 346,2 miliarde lei vechi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.